Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)
Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)

Predsednik Vojvodine: Ponuda nema, ali će ih biti, dolazi novi sportski direktor, odblokirali smo račun kluba

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 19:11

Dragoljub Samardžić o planovima tokom zime i poziciji trenera Lalatovića

Uzdah olakšanja na „Karađorđu“. Bar ako je suditi na osnovu obraćanja Dragoljuba Samardžića. Predsednik Vojvodine saopštio je da su sva dugovanja prema državi izmirena i da Lale „čiste“ ulaze u 2021. godinu.

Minulih sedmica veliku pažnju su privukla obraćanja Nenada Lalatovića, vapaj da se igračima i zaposlenima isplate zaostale plate, te iako nema konkretnih informacija da li su „frižideri puni“, kako je to slikovito tražio trener novosadskog superligaša za očekivati je da se finansijska slika u Voši popravila.

Izabrane vesti

Dolazeći na mesto predsednika Upravnog odbora obećao sam da ćemo pokušati da stvorimo bolju atmosferu u klubu i oko njega u odnosu na prethodni period. Izuzetno sam zadovoljan zbog činjenice da smo uspeli da deblokiramo račun kluba, nastao zbog dugovanja Poreskoj upravi. Sada se lakše diše. Veliku zahvalnost za pomoć u rešavanju ovog izuzetno važnog pitanja dugujemo Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučeviću, generalnom sponzoru „Srbijagasu“, kao i kompaniji „Energotehnika Južna Bačka“, vanserijski su nam pomogli. Tim potezom stvorili smo uslove da ekipa ode na zimske pripreme, na kojima će imati mogućnost da se na najbolji način pripremi za prolećni deo sezone“, ukazuje Samardžić u intervjuu Dnevniku.

Samardžić je letos, posle odlaska Vojislava Gajića, preuzeo funkciju vršioca dužnosti prvog čoveka kluba, da bi pre nekoliko sedmica zvanično postao predsednik.

Rekao sam da vidim svetlo na kraju tunela i bio sam u pravu. Da, danas u klubu vladaju vedriji tonovi, jer smo uspeli da ispunimo obaveze prema igračima i prema državi. Nadam se da ćemo ostati na tom putu i u vremenu koje nailazi i da ćemo u 2021. imati dosta razloga za zadovoljstvo i radost. Kada to kažem, mislim na sve nas koji radimo u klubu, igrače i trenere, kao i naše verne navijače“.

Predsednik Vojvodine napomenuo je da će se prvi tim od 14. do 28. januara pripremati u turskom Beleku. Planirano je da na pripreme krene 28 fudbalera. Uglavnom starosedeoca, uz poneko pojačanje.

U klub može da dođe novajlija pod uslovom da neko s njegove pozicije prethodno bude prodat. Ne želimo da gomilamo igrače. Zasad nemamo konkretnih ponuda za bilo koga iz aktuelne ekipe, ali očekujem da će da ih bude. Vojvodina ima dosta kvalitetnih fudbalera“.

Narednih dana se očekuje imenovanje novog sportskog direktora. Fotelja je prazna otkako je u junu iz nje ustao Nikola Lazetić.

„Razgovori s čovekom koji će u budućem periodu obavljati tu funkciju su u završnoj fazi, očekujem da bi posao mogao da bude realizovan u narednih dan ili dva. Tad ću moći da kažem o kome je reč“.

Prethodnih dana govorilo se o pozivima iz okruženja na adresu Nenada Lalatovića. Stratega Vojvodine žele banjalučki Borac i jedan klub iz Albanije, ali...

„Naš trener ima ugovor do 31. maja sledeće godine i to je moj jedini odgovor“.

Sa Lalatovićem ili nekim drugim, ambicije kluba sa „Karađorđa“ su visoke.

Tačno je da smo imali odlične rezultate i bili bismo prezadovoljni ukoliko napadnemo drugo mesto u prvenstvu, odnosno da dođemo u situaciju da na tabeli razdvojimo Crvenu zvezdu i Partizan. Želja nam je i da pokušamo da odbranimo trofej u Kupu Srbije“, dodao je Dragoljub Samardžić.


tagovi

Dragoljub SamardžićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara