Đeđe (©AFP)
Đeđe (©AFP)

Predug post pritiska Arouku, Tondela sa prosekom 3,33

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 13:28

Večeras kreće 10. runda portugalske Primeire

U želji da se makne sa mesta ispadanja, Arouka će večeras da dočeka Tondelu u 10. kolu Primeire na svom gradskom stadionu (21.15). Ovo će biti prvi susret između ovih timova u najjačem rangu, otkako je Tondela u maju 2017. obezbedila pobedu od 2:1.

Arouka nastavlja da se bori za formu, pošto ju je Pasos Fereira prošle nedelje zadržala bez ikakvih problema bez golova. Ipak, taj bod je veliki za žuto-plave, koji poste punih sedam duela u svim takmičenjima. Istina, Arouka je dominirala u prošlom duelu, ali je nadahnuti golman Pasosa Andre Fereira odbio sve nalete.

Izabrane vesti

21.15: (2,45) Arouka (3,25) Tondela (2,95)

Pre toga, Arouka je prevremeno eliminisana iz Liga kupa, gde je izgubila na penale od četvrtoligaša Leke pre dve nedelje. Puleni Armanda Evanđeliste žele pobedu posle četiri poraza i tri remija. Poslednji put su se radovali pre više od dva meseca, kada je sa 2:1 pobeđen Famalikao.

Ovaj loš niz rezultata doveo je do toga da je Arouka tek 16. na tabeli, na nivou bodova sa Famalikaom i Santa Klarom, i jedan korak iznad najslabijeg Belenensesa koji tek treba da okusi pobedu ove sezone.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------

Tondela je, s druge strane, prekinula sjajan niz rezultata poslednji put kada je poražena od od Porta sa 3:1. Neto Borhes je čak doveo svoj tim u vođstvo protiv Zmajeva, ali je Medi Taremi het-trikom preokrenuo utakmicu i doneo Zmajevima sedmu pobedu u sezoni.

Pre toga, ekipa Paka Ajestarana je bila u nizu od tri slavlja u svim takmičenjima, uzevši meru Famalikau i Belenensesu u ligi pre nego što je eliminisala Kamaču u trećem kolu Kupa Portugalije. Pošto je osvojila devet bodova u uvodnih devet utakmica, Tondela se trenutno nalazi u donjoj polovini tabele i to je posledica njenih defanzivnih nedostataka, jer ima jednu od najlošijih odbrana primivši 17 golova do sada. Dodajmo i da na njenim susretima pada najviše pogodaka u Primeiri, 3,33 u proseku.

---------------

Sve mečeve portugalske Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------


tagovi

PrimeiraPortugal 1TondelaArouka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara