Geret Bejl (© AFP)
Geret Bejl (© AFP)

Pregledi završeni, Bejl mesec dana neće igrati za Totenhem

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 09:59

Murinjo dobio veliko pojačanje, s tim što će na njega moći da računa tek posle reprezentativne pauze

Sve je završeno. Nedostaje samo potpis. Vraća se Geret Bejl u Totenhem.

Posle sedam godina Velšanin napušta Real Madrid u stiže u klubu koji ga je lansirao u Španiju, da oživi karijeru koja je krenula stranputicom. Čim se početkom sedmice pojavila mogućnost da krilni napadač pojača Spurse postalo je jasno da su velike šanse da se posao realizuje i prema informacijama sa svih strana užurbano se privodi kraju.

Izabrane vesti

Štaviše, očekuje se da se ozvaniči u večernjim satima tokom petka ili najkasnije u subotu tokom dana. S tim što Geret Bejl neće odmah na teren, jer je Žoze Murinjo svestan da se 31-godišnji fudbaler nalazi u očajnom fizičkom stanju i da će m u biti potrebno duže vremena nego inače da ponovo uhvati ritam. Izvesno je da Bejl neće igrati na nedeljnom gostovanju Sautemptonu, teško je očekivati ga i u kombinaciji za susrete poslednje dve runde kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i prvenstvene duele sa Njukaslom i Mančesterom. Očekuje se da bude na terenu tek posle reprezentativne pauze kad na novi Vajt Hart Lejn stiže Vest Hem, tek 17. oktobra.

Prema informacijama sa Ostrva, Murinjo će u međuvremenu podvrgnuti Bejla intenzivnom programu provere fizičke spremne kako bi se uverio da Geret može da odgovori zahtevnom fudbalu na Ostrvu, imajući u vidu da je u 2020. godini odigrao samo 217 minuta takmičarskog fudbala. A sa „istorijom bolesti“ iz Madrida i podebelim zdravstvenim kartonom jasno je zbog čega stručni štab Totenhema ne želi da rizikuje pre nego što vrati igrača u tip-top formu.

Bejl je juče u Madridu prošao lekarske preglede i tokom dana bi trebalo da doputuje u London. Za subotu je već zakazao učešće na jednom golf turniru, zajedno sa predsednikom Totenhema Danijem Levijem, koji je u pregovorima sa Realom uspeo da izboksuje pozajmicu na godinu dana. Tokom tog perioda londonski i kraljevski klub će na ravne časti deliti izdatke na ime Bejlove plate, dok će ukupan trošak Engleza iznositi oko 20.000.000 funti. Sveukupno oko 23.000.000 evra za ceo aranžman, pa ispada da je 8.500.000 evra trošak na ime polovine plate, a preostali iznos obeštećenje Realu za jednogodišnju pozajmicu.

Zajedno sa Bejlom u Totenhem stiže i Serhio Regilon. Premijerligaš će kupiti levog beka po ceni od 30.000.000 evra, ali će Real Madrid imati pravo da ga otkupi u naredna dva prelazna roka po fiksnoj ceni od 40.000.000 evra.


tagovi

Real MadridTotenhemGeret Bejl

Obaveštavaj me

Totenhem
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara