Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Prekid zbog drona, napadi u talasima i pogodak Kramarića za mir u kući: Hrvati nisu kažnjeni za silne promašaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 20:00

Vatreni se pobedom u Jerevanu približili Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Nemaju kao nekada golgetera poput Eduarda da Silve ili Marija Mandžukića, koji je i te kako znao da odradi i prljavi deo posla, ali i dalje imaju ofanzivce sposobne da rešavaju protivnike slabijeg renomea. Neretko se ispromašuju, učinili su to i sada, međutim, kretnja Andreja Kramarića i jedna ćušnuta lopta u mrežu bila je sasvim dovoljna da Hrvatska napravi bitan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo – 1:0 (1:0).

U kvalifikacijama su redovno na manjem broju obrtaja, ali na velikim takmičenjima ne izostaju. I još osvajaju medalje. Dve na prethodna dva Mundijala, pa velike halabuke i preispitivanja nema ni kada lošije odigraju. Zlatko Dalić ima ogroman kredit i ne troši ga u „malim“ utakmicama, kakva sa Jermenima u Jerevanu jeste bila.

Izabrane vesti

Četiri utakmice – nijedan poraz i deset bodova na kontu. Vatreni dele prvo mesto u grupi sa Turcima. Pride, imaju utakmicu manje. Udarili su čvrste temelje za još jedan odlazak na veliko takmičenje, a za to što Jermeni nisu uspeli da iznenade još jednog favorita – prethodno dobili Vels i otkinuli bod Turcima – najveće zasluge idu na račun Andreja Kramarića.

Napadač Hofenhajma je stigao do 26. pogotka u dresu sa državnim grbom, sada mu samo tri beži Eduardo da Silva. Kako igra, neće zadugo. Gospodar je šesnaesterca, ne daje majstorske golove, ali se uvek nađe na pravom mestu. Sačekao je loptu u petercu i elegantno je sproveo u mrežu. Gol pogledajte OVDE

Hrvatska se sita ispromašivala, imala je sijaset prilika da dokusuri rivala i bude ubedljivija. Samo Ivan Perišić njih nekoliko. Nije uspeo da zatrese mrežu, ali je ponovo bio kao navijen, preorao je levu stranu terena, kreirao brojne šanse... I bio ponajbolji igrač na terenu, uprkos promašajima. 

Inferiorni su bili Jermeni na domaćem terenu. Minimalno su pretili i to uglavnom u prvom poluvremenu. Više od polušanse nisu stvorili, a posle jednog časa igre su načisto stali. Ugasili su se čekali kontru ili polukontru i – ostali praznih šaka. Da su hrvatski fudbaleri za nijansu bili skoncentrisaniji u utakmici, koja je nakratko bila prekinuta sredinom prvog poluvremena zbog drona, i da Ognjen Čančarević nije izvrsno branio, mogli su da izbegnu osećaj nelagode u završnici.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 6. KOLO

Ponedeljak

GRUPA D

Jermenija - Hrvatska 0:1 (0:1)

/Kramarić 14/

20.45: (8,00) Letonija (4,20) Vels (1,50)



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Jermenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara