©Reuters
©Reuters

Prekinuti pregovori sa Donarumom

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 12:15

Rosoneri tri puta odbijeni, Juventus kreće u akciju, spreman da proda Ščensnog, ali i da ispuni zahteve Mina Rajole

Obnova ugovora Đanluiđija Donarume u Milanu, otišla je u potpuni ćorsokak, s obzirom da su sve dosadašnje ponude Rosonera odbijene od strane poznatog menadžera mladog čuvara mreže, Mina Rajole. Stoga su dve strane prekinule kontakte na nekoliko nedelja, s nadom da bi mladi čuvar mreže i njegov predstavnik mogli da se predomisle. Ipak, prema pisanju Đanluke di Marcija, ali i torinske edicije dnevnog lista Korijere dela Sera, u igru će se uključiti Juventus, koji je spreman da iskoristi neuspele pregovore i po završetku sezone kao slobodnog igrača angažuje sjajnog golmana.

Domarumi aktuelni četvorogodišnji ugovor na San Siru, na osnovu kog godišnje zarađuje 6.000.000 evra, ističe 30. juna ove godine, a Rajola od uprave Milana zahteva da ona bude duplirana. U međuvremenu Rosoneri su tri puta neuspešno pokušavali da snize te zahteve. Prvo su nudili 6.000.000 evra i bonuse za plasman u Ligu šampiona, što je odbijeno. A potom su fiksna primanja podigli na 7.000.000 evra i dobili isti odgovor.

Izabrane vesti

(6,50) UDINEZE (4,20) JUVENTUS (1,52)

Konačno, poslednja ponuda je glasila - dvogodišnji ugovor, plata 7.000.000 evra, zatim bonus i oslobađajuća klauzula između 30.000.000 i 35.000.000 evra, u slučaju da ekipa ne obezbedi plasman u Ligu šampiona. Odgovor sa druge strane je glasio - 12.000.000 evra godišnje i znatno niža klauzula.

Milan će sačekati kraj sezone u nadi da će sa Donarumine strane ipak stići pozitivan signal, ali u isto vreme sportski sektor Rosonera aktivno radi na pronalaženju rešenja, pa je već praktično sve dogovoreno sa golmanom Lila Majkom Manjanom.

Da bi se aktivirao u kompletnoj priči, Juventus prvo mora da proda Vojčeha Ščensnog. Ipak, u Torinu se veruje da to neće biti problem, s obzirom da je sjajni Poljak godinama brani na izuzetno visokom nivou i da bi brojni klubovi iz Premijer lige bili zainteresovani za njega ovog leta. Takođe, veruje se i da bi Rajolina potraživanja bi bez većih problema mogla da budu ispunjena.


tagovi

Đanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara