Komentari na vest

PRELAZZI: Bio jednom jedan fudbal, bio jednom jedan PES

P

Poz iz Hr

pre preko 2 godine

Predlažem izmjenu, u ovom dijelu teksta umjesto fudbal neka stoji narod: Pa, eto, možda ovaj moderni fudbal, i ne zaslužuje nikakvu drugačiju igru od spektakularnog i pokvarenog PES-a i njegovog mamiparskog, umivenog, ali bezdušnog rivala po imenu FIFA.

MILAN1989

pre preko 2 godine

PES 2013 Ac Milan i Pato u spicu <3
j

juznoprugas

pre preko 2 godine

Pes 6! Shollym ili poslednjih godina nešto ažurniji Firebird patch drže ovu igricu živom..mada i dalje se ponekad odigra klasična verzija gde je Adriano ikona :)
C

Coan01

pre preko 2 godine

Lošu priču prodajete momci,klasični Balkanci vrte istu priču kao pokvarena ploča-Ako voziš automatika pič*a si,moraš manuelca,ako piješ whiskey/gin umesto rakije/vinjaka pi*ka si,ako slučajno odigraš FIFU umesto PES-a opet si pi*ka... Budite realni i recite da je PES do 13-ice bio izuzetno dobar fudbal,s tim što valja naglasiti da je FIFA od 11-tice i modernije grafike krenula da kida i bila rame uz rame sa PES-om,pre toga FIFA je bila ok ali do 11-tice nije mogla da priđe PES-u realno (pikao sam oba i sa sigurnošću znam šta pišem). E sad,najveći problem je taj što ove ,,muskarčine" koje su samo igrale PES celog života i FIFA-u su odigrali 1-2 puta u životu max odmah sude igrici..klasika.. Od 14-tice nema govora,FIFA apsolutno dominira fudbalskim simulaciju bez ikakve konkurencije,bolja grafika,realniju gamplay,licence,razni turniri,fenomenalan practise (training) mode,odličan manager mod..ma nema šta,FIFA u svakom segmentu razbija PES već 7-8 godina unazad hteli da priznate to sebi ili ne,poslednji PES koji sam igrao jeste 18-tica i od tada imam jaku želju da nikada više ne pređem na PES. A šta tek reći za FIFA 19?Po meni bukvalno najbolja fudbalska simulacija i najkompletnija ikada urađena,istina posle nje se nije puno toga poboljšalo od strane EA-a ali i dalje imaju fenomenalnu igricu,a PES je apsurdno komentarisati zaista..
D

Djavolak

pre preko 2 godine

U potpunosti se slažem sa tobom. Od 2013, PES kao da se svake godine vraća po jedan korak unazad...
d

da ste mi

pre preko 2 godine

zivi i zdravi ja jos uvek igram pes 6 onlajn lige i turnire i mogu vam reci da je u srbiji organizacija i dalje jaka igra se bas ozbiljno.Sulim opet izbacuje peceve u zadnje vreme.Svaki od timova u igrici ima navijanje i stadione plus sve face top uradjene i stvarno bolje uradjene nego u ovim novim pesevima i fifama.Naravno i gemplej totalno realniji nema veze sa klasicnim pes 6.
7

777

pre preko 2 godine

Ja sam uvek bio fan PES-a dok mi Fifa uvek bila katastrofa... PES je propao da kazemo vec pre 6,7 godina i od tada ne igram igrice... Svi zive hvale Fifu ali ja neko ko je trenirao fudbal stvarno ne mogu da svarim gamplay te igrice koji je sve samo ne realan... Imam sada pitanja neka za Fifa igrace ja fifu nisam probao sigurno 3,4 godine i zanima me da li je uopste moguce dati gol iz slobodnjaka? Da li je moguce dati gol iz kornera centaraut pa gol glavom, da li i dalje ima situacjja gde tipa sutnes bombu sa 10ak metara a golman skoci i uvati zivu loptu koja ide u same raslje, da li je moguce dati gol sa nekih 25+ metara? Ja dok sam igrao Fifu to me je uzasno nerviralo jer to nije bilo ni R od realnosti u stvarnom fudbalu ako su to promenili recite mi da pokusam ponovo sa Fifom od PES-a sam odavno odustao jer je igrica unistena... I nemojte da mislite da mi kod PES-a nista nije smetalo naravno da jeste ali je sam gamplay bio uvek realniji od Fife govorim dok PES nije propao...
b

brate

pre preko 2 godine

ja dam dnevno 5 slobodnjaka u fifi slobodnjaci su smejurija kad uporedim sa slobodnjacima iz starijih peseva gde si morao da budes ozbiljan cica da bi ih davao
B

Brko

pre preko 2 godine

ISS, PES 6, PES 12 i PES 17 su odlični, prva dva legende gaming industrije. Ali, kao stari PES-ovac, moram reći da je Fifa od 2012. pa do danas daleko bolja u svakom pogledu, pa čak i u gameplayu(iako bih se ranije zakleo da se to nikad neće desiti). Ima i Fifa dušu, ja sam igrao većinu Fifa igri od 98', recimo Fifa 2000 budi nevjerovatnu nostalgiju u meni, pogotovo kad čujem muziku. Sjeti me na zimu punu dubokog snijega i igranje Fife danima i noćima, kada sam bio 4.razred osnovne. Fifa igre od 2004 do 2009 su bile totalno sr.a.nje, ali EA je ipak ispravio stvari kasnije. Zato danas jesu tu gdje jesu.
p

pes 6

pre preko 2 godine

sedam mesta prazno pa pes 13 a ne 12 i 17 koji su bili totale supljine
P

Pas u prazno

pre preko 2 godine

Bukvalno rivalitet koji ne postoji vec 10 godina. Ko god je i igrao pes ranije, ne igra ga odavno. Gameplay, engine, grafika, sve je mnogo losije vec od pesa 10,11,12. Pes u zadnjih 5 godina igraju samo tvrdoglavi nostalgicari koji sami sebe ubedjuju kako je bolja igrica, jer nece da plate 50 evra za fifu, ili ih mrze da se navikavaju na nesto novo. Bukvalno niko stariji od 25 godina a da imalo zna da igra fudbalske simulacije stvarno, ne zeli ni da ulazi u ovu debatu.
j

ja 1985

pre preko 2 godine

Ovo su pravili ljudi na LSD-u
D

Dragan VG

pre preko 2 godine

Stoji. FIFA je oduvek delovala kao igra koja nema dusu. Meni je recimo EA ekstremno antipatican, ne volim ih. Najveci broj sportskih igrica, fudbalskih koje sam igrao je bio Konami ( PES, Wining eleven, ISS ) . Imam i proslogodisnji PES koji mi je ok, iako me malo nerviraju neke stvari, igrica je odlicna. E sad..zasto bih se vise patio sa ovakvom igricom kada mogu da uzmem FIFU koja je korektna i ispunjava mi neke zahteve. Prr svega vezane za licencenciranje ekipa i takmicenja, veci broj stadiona. I veci broj liga.To sto je arkadna i sto je PES uvek imao gameplay bolji ne pije vise vodu. Igrica je postala krs..ovo je sramota.
G

Gost8888

pre preko 2 godine

Samo Football Manager
R

ROKOKO

pre preko 2 godine

CHAMPIONSHIP
E

Ej

pre preko 2 godine

Fifa 98 i pes 6 :)
j

juznoprugas

pre preko 2 godine

Firebird patch za pes 6 isto je dobar..pre 2 dana izbacili za ovu sezonu
g

gost789

pre preko 2 godine

Igrao sam PES od kada se pojavio, većina komentatora sa portala je tada bila u pelenama ili u formi embriona. PES je bio dobar u prvih 10-ak godina, ali ga je nakon toga Fifa prestizala i pravila sve veću razliku. PES je već 7-8 godina užasno loš, gameplay je očajan u odnosu na Fifu, grafiku tek da ne poredim. Slažem se da Fifa preteruje u nekim novotarijama koje izgledaju kao da su ih klinci od 8 godina savetovali, ali to želi većina, n3 rade oni to napamet. Fifi 21 zameram to što protivničkim igračima ne možeš oduzeti loptu po 5 minuta u World Class i višim nivoima, kao da su cirkuzanti na terenu, ono je toliko nerealno da nemam reči.
И

Инзаги

pre preko 2 godine

Само ПЕС 6 и Шолим класик печ!
S

Sir Bobby Moore

pre preko 2 godine

Најјачи печ у универзуму
A

Abcd

pre preko 2 godine

Znaci, nezadovoljstvo zbog toga sto mu se ne svidja kako izgleda njegova omiljena igra u novom izdanju (verziji) i koja je pri tom besplatna, resio da iskaze tako sto ce napisati text na mocartu. Hahahahahahahahahahahah
M

Miskotaa

pre preko 2 godine

Fifa je sada mnogo bolja i nudi vise opcija, nema sta. Mada i tamo ima totalno suludih stvari. Na primer, ako je neko primetio u fifa career mode, igras kao menadzer, vodis Kristal Palas na primer, igras protiv Sitija, Celsija, Liverpula i velike vecine timova, svi igraju sa trecom postavom protiv tebe. Lakse je osvojiti ligu sa Sautemptonom nego Liverpulom. To je neka glupost koju 3 godine nisu resili. Da li misle da je ljudima zanimljivo da igraju ako im maksimalno olaksas, ili nesto drugo. Takodje ako igras player mode, imam mladjeg rodjaka koji igra i vidim klinac igra za Real Madrid i dodje isto prvenstvena utakmica protiv Espanjola i on u timu Reala, a oko njega sve rezerve sa ocenom 65 za koje retko ko i zna da su clanovi Reala. Prilicno dosadno. Medjutim online zna da bude bolje.
L

Lukilu

pre preko 2 godine

Isti problem i kod mene,krajnje iritantno.
П

П Е С

pre preko 2 godine

ПЕС је цео живот био бољи од ФИФЕ и и даље је. Никад ми неће бити јасно да маса толико више игра ону пластичну ФИФУ, па онај гејмплрј је комедија, оно кретање играча, трчање, окретање, ужас... ПЕС је права фудбалска симулација, плус има много више опција за едит па и немање лиценци не представља проблем, плус што у многе печеве имаш да убациш по 100+ стадиона, буквално имаш стадион за сваки клуб у игри. Па и овај ЕФудбал је бољи од ФИФЕ 22 која већ пет година изгледа исто, да КОНАМИ испегла ове багове ФИФА неће имати шта да тражи. Смеју се новом ПЕСу, а ФИФА је игра коју кад упалиш почнеш да се смејеш, плус из године у годину нема разлике. ПЕС макар сваке године уноси неке ВИДЉИВЕ промене. Таман ПЕС више не постојао након ове верзије, играће се старе печоване верзије, ФИФА никад, бар у мом случају...
S

Skokolo

pre preko 2 godine

Kao veliki ljubitelj fudbalskih simulacija, i višedecenijski konzument istih, ne dam ti za pravo. Od fife 11 na ovamo, fifa je neuporedivo bolja SIMULACIJA fudbala od PES-a. Kad je igraš onako kako je zamišljena, i pored toga što i ona ima propuste, itekako ima draž i dušu. Pes 6 je ipak najbolja simulacija ikad napravljena, sve naovamo je samo loša kopija.
П

Професор459

pre preko 2 godine

Остао сам веран ПЕС-у до пре пар година када сам увидео да се из верзије у верзију ништа не мења и да је игрица сморила. ФИФА нуди прегршт других могућности и мени је за сада занимљивија иако је ФИФА била голо говно у поређењу са ПЕС-ом током прве деценије 21. века.
1

1244

pre preko 2 godine

Како ми се ке*а од текстова у којима све врви од неких компарација,кад неко истрипује памет...Фифа игрица ово Фифа важи за оно...не(ја не играм игрице дуго)...Играо сам пес...умео и да понекад инсталирам и неки стари...никад нисам ни гледао каква је фифа...и онда негде 2014 инсталирам нови пес,шокирам се који ужас...инсталирам фифу и видим да је боља 100 пута(има и она мане али није имала толико као пес) Пес сам играо 100 година,фифу једино 2005 ја мислим...пес је правио добар фудбал,чини ми се да је 2010 био врхунац...али после тога ужас
D

Dejan Pizon

pre preko 2 godine

Sve je to moglo lagano da se napravi,mi koji imamo konzole da je lepo igra izasla na disku,kao sto je bio 2020,2021,bukvalno isti fudbal sa novim transferima i to je to ako ce te da eksperimentisete,onda lepo digitalno kao sto su sad uradili i napravili jedno veliko sranje.
N

Noless

pre preko 2 godine

ISS, Winning Eleven, PES
G

Gost RS

pre preko 2 godine

Pes igram od samih početaka, dok se još zvao ISS ili tako nešto. Gameplay mi je neuporedivo bolji i realniji od Fife a meni je to na prvom mjestu. To je moj stav, ne upuštam se nikad u polemike PES/FIfa svako igra šta voli. Nisam igrao ove poslednje sa novim imenom jer mi je laptop krdža. Ako stvarno unište PES ne preostaje mi ništa drugo nego da igram stare naslove,čuvam instalacije patcheva i čekam bolja vremena...
P

Pegaz9

pre preko 2 godine

Minanda pronalazi Ordaza i gol, ko je igrao masterligu znace o cemu pricam.
G

GostNBG

pre preko 2 godine

Ne znam koliko se vas seca ali winning eleven 3 na ps1...kakvi uzivanje majko mila.Pare od uzine obavezno se spoje i ode se sat dva u igraonicu.A igraci onako kockasti i zvuk kad se dodaje i sutira lopta(kao da sutiras u kantu)e to su uspomene...i jugoslaviju kad uzmem i komentator krene:stojkovici kovacevici stojkovicii mijatovici shuuu goooooooooo💪💪💪
R

Realno posmatrano

pre preko 2 godine

PES je izgubio primat sto se mene tice sa PES 2014. Od tada sam presao na Fifu i nisam se vracao na PES. Naravno sada ce mnogi reci Fifa ovo, Fifa ono, a velika vecina nije ni probala Fifu ili ju je odigralo par puta i reklo ne valja (jer nisu nista ni pohvatali), kao sto i ja kad uzmem PES sad da igram ne mogu da se pohvatam jednostavno. Naravno misljenja su razlicita i svako ima svoj ukus, samo se uglavnom kod nas na sam pomen Fife odma neko vredja, pljuje i tako. Meni se licno smucilo da moram svaki PES da patchujem da bih imao normalna imena klubova, normalne dresove, grbove i opet imas mnogo malo klubova, za razliku od Fife koja ima ihaaj liga. Da ne pominjem da je menadzer mod daleko realniji i bolji na Fifi.
G

Gost RS

pre preko 2 godine

Inače, PES 2014 je bio jako loš, posle je išlo bolje,recimo PES 2017 je sasvim pristojan.
G

Gost229988

pre preko 2 godine

samo stw omatorili i imate nostalgiju za PES-om. Fifa je oduvek bila dobra. svako ko je počeo sa FIFOM nije tražio nesto bolje. inace imam 38 godina i lepa sećanja na FIFU

mratinkovic86@gmail.com

pre preko 2 godine

Druže, ti si izgleda u dubokom ofsajdu, i to mnogo godina.
G

Gost 1

pre preko 2 godine

wining eleven ko pamti ma obrnuli igricu pre 20 God
a

agentt

pre preko 2 godine

fifa rules

DIEGO_MILITO

pre preko 2 godine

Ja i moji drugari ceo svoj zivot igramo PES i u njega se kunemo i dan danas igramo, ili kako je vreme doslo smo se kleli nazalost... Toliko noci i dana provedenih ispred TV i dokazivanja ko je najbolji u drustvu i da jedinu,, normalnu" igricu nam oduzmu, sta reci oprosti im Boze ne znaju sta rade ili ipak mozda znaju. Uz jednu malu napomenu omiljene pes godine 06/10/ ili 13 ubedljivo sa realom i ronaldom koji dribla kao luud i sva ona grafika je bila predobra ali i kao sve dobro mora neko da unisti.. Bila jednom jedna mladost i bio jednom jedan stari dobri PES koji ce se igrati sa skinutim raznim verzijama siguran sam. RIP PES 💔

mratinkovic86@gmail.com

pre preko 2 godine

Verovatno znaš , ali ako slučajno ne znaš, skini Shollym patch za PES6 :D
Л

Ложач

pre preko 2 godine

Сега мега драјв и фифа 95, трчиш по аутлинији и чим пређеш пола звекнеш шут и то је то:) Пре тога Емилио Хуго Санчез на комодорцу 64... Ал се некад добро пикало баш
G

Gost RS

pre preko 2 godine

Hahaha, mislim da se drugačije nije ni mogao dati gol.
P

Pes 10

pre preko 2 godine

Desetka je savršenstvo bila,ne može bolje ni realnije.
H

Host

pre preko 2 godine

Pes 10 I Barsa
I

Iskreni PES-oholichar 25 i kusur godina

pre preko 2 godine

Nazalost, sa promenom imena promenila se ciljna grupa kojoj je igra namenjena, a to su mobilni igraci. Dokaz za to su uprosceni korisnicki interfejs, kontrole. Dobili smo fakticki mobilnu igru na konzolama i PC-u. Internetom kruzi prica da su nam dali verziju od jula, novija je nesto bolja, ali i ona ima bagove prilikom sudaranja igraca. Pitanje je koliko patch moze to da popravi. Konami nas je lagao sve vreme, od obecanog novog engine-a, do tvrdnje da necemo dobiti mobilnu igru na konzolama i sl. Jedina dobra stvar je sto je besplatna. Amaterizam sa njihove strane i zasluzuju da propadnu. Moraju opasno da srede igru inace nema buducnosti za njih.

mratinkovic86@gmail.com

pre preko 2 godine

EA jesu lopuže zato što su u stanju da recikliraju FIFU pa i po pet godina (izmene par stvari i prodaju kao novu igricu) , ali KONAMI su mrcine i neradnici da je to sramota. Prvo zato što nisu sposobni da nabave licence, a drugo zato što lažu svake godine, kvalitet igre opada, i tako je došlo do ove sramote.
I

Iskreni PES-oholichar

pre preko 2 godine

@mratinkovic86 Nemoguce je takmiciti se sa EA sto se tice licenci, Konami je nasao nacin koliko toliko tako sto je pojedinacno kupovao licence za klubove, zati je i PES zajednica toliko jaka. Ako nisi u toku poseti forum playpes.rs [nekadasnji PES Srbija]. A da su neradnici, to stoji, da oni izbace igru prethodno ne testiravsi je, inace bi videli bagove. Cak je vrlo moguce da su iskopirali kod od mobilne verzije i samo ga prebacili na konzole, ne razumem se u programiranje, otuda i cela zbrka, zalosno je koliko su neozbiljni.
D

DDT

pre preko 2 godine

Konami se fokusira na industriju pacinka ili kladjenja putem video igrica, industrija koja je vredna samo u Japanu onoliko koliko su video igre vredne sirom sveta. Kladjenje je unistilo PES.
z

za penje

pre preko 2 godine

pesa nema od 2011 godine i gubljenja funkcije pasa u prostor i r1kocka iksa.. kako igracima uradise face posrase se u igricu
A

Aco CZ

pre preko 2 godine

PES 6!!!

Mr 007

pre preko 2 godine

Iskreno mi je zao sto je PES propao,jer sam stvarno voleo u slobodno vreme da se nadmecem sa ortacima u PES-u 12 i 13,a i sam kad odigram neki mec,bilo je zanimljivo. Posle toga je PES postao dosta losiji zbog menija,mnogo je bio lepsi onaj jedan gde samo picis strelicom dok ne naidjes na turnir koji hoces da odigras,nego novija verzija sa 5-6 menija. Takodje iako mecevi imaju bolju grafiku u novijim verzijama,mnogo je lakse postici gol,jedan dribling ili pas u prostor je dovoljan da izadjes sam ispred golmana,a ranije si morao mnogo vise da se potrudis. Ogroman gubitak za PES je bio i to sto je FIFA preuzela prava na LS. Sto se tice Fife,uvek je bilo lakse postici gol,a sad je tek smejurija. Ova promena imena u FIFU 2 je dokaz da je neko uspeo potpuno da unisti PES. Steta.
R

Realno gledano

pre preko 2 godine

Fifa ima realističniju grafiku, zanimljivije modove, karijera deluje mnogo realističnije, ali nema dušu kao PES. Kad iznajmiš Sony sa društvom i uzmeš da pikaš PES po ceo dan dok si na raspustu, mama te zove da dodješ kući na ručak, a ti je moljakaš "mama može li još pola sata da dovršimo ovu partiju", a majka ne zna koliko jedna partija traje, pa vi za to vreme odigrate još jednu. FIFA jednostavno nema dušu, igra u kojoj sa jednim igračem napraviš par driblinga i ti si već pred golom. Ostaje nam da se nadamo da će se onaj stari PES nekada vratiti, pa makar bilo i pod ovim imenom (za nas će uvek da bude PES)
k

kekW

pre preko 2 godine

Kao neko ko je skoro svake godine igrao i FIFA-u i PES ne mozes da kazes da FIFA ima realisticniju karijeru. Ja i dalje pamtim PES 9, ja mislim, gde si kao igrac morao trening utakmice da igras da bi uopste mogao da dodjes do klupe nekog kluba. Jedina stvar koju FIFA ima bolju je Youth Academy, gde ti saljes skaute po svetu i dovodis mlade igrace.
n

noleeeeeee

pre preko 2 godine

nema dusu hahahahahaha ne glupiraj se
S

SamoTi

pre preko 2 godine

Naravno da sam nekada igrao pes na konzoli, imam i neke legendarne anegdote na tu temu. Međutim sa godinama i obavezama sam prestao da igram. Krajem 2019. sam instalirao pes na telefon i bio sam iznenađen kvalitetom. Tek od pes 21 mobile sam malo više ušao u igru i za telefon sam prezadovoljan, nije još došao ovaj novi. Sad razumem frustaciju starih pesovaca, jer sve što pišu je istina ali iz njihovog ugla. Mislim da zbog velikog rasta mobilnih igrica kompanija misli da im je to budućnost. Verovatno nisu hteli da troše ozbiljan novac na razvijanje za konzole i računare nego da jure decu, koja brzo žive, mobilni koji možeš svuda koristiti. Fifa generalno ima veliku prednost imenom i celokupnom infrastrukturom za marketing. Nažalost pesovci su na najvećem gubitku jer sve što je bilo polako prelazi u istoriju, a efootball će da pravi neku novu istoriju pa da vidimo dokle će da doguraju.
I

Inovacija pre svega

pre preko 2 godine

Da bi postao najbolji, nekad moras i da pokusas nesto novo da uvodis inovacije, da ne ides vec utabanim stazama...E to je Konami, oni se ne boje da rizikuju za razliku od EA Sports-a. Siguran sam da ce vec sledece godine EFootball biti mnogo bolji!
E

E11even11

pre preko 2 godine

Vidi se da vi sto komentarisete Fifu igrali ste je jedino u igraonici par puta, postoje podesavanja gde sve moze da se regulise i namesti i po svim parametrima je realnija, teza i zahtevnija i bolja od Pesa koji prelak za igru i stvarno decija igrica.
d

deda989

pre preko 2 godine

Ti onda pojma nemaš šta znači realistično ako ti je fifa realističnija od pesa. Bio sam stvarno dobar u nekoliko verzija pesa, visoko rangiran na top listama, na pes 12 I u top 10, svaki put kada sam igrao fifu protiv nekog, bilo je kao protiv deteta da sam igrao, bukvalno možeš da uzmeš igrača kod svog kaznenog i da driblaš do kraja i daš gol, toliko je arkadna igra... Slažem se da fifa ima bolju grafiku, bolje modove(ako izuzmemo pesovu master ligu), licence, marketing i sve ostalo, ali gejmplej NIKADA nije imao bolji od pesa, iako se trude da dostignu to, ali im ne uspeva
S

Somieras

pre preko 2 godine

Press 17 najbolji
r

realni batica

pre preko 2 godine

Pravi muskarci igraju PES, Dotu 2 i CS. Deca igraju FIFU, LoL i Fortnajt. Toliko je jednostavno.
s

sdsd

pre preko 2 godine

pravi muskarci ne igraju igrice hahahaha
P

PES

pre preko 2 godine

Pa tu definitivno moraju postojati neki drugi interesi biznisa, koji su za cilj imali da PES jednostavno vise ne postoji, i nažalost u potpunosti su i uspeli u tome, nama PESovcima ce ostaviti jednostavan izbor ili pređi na Fifu ili nastavi da igraš stare verzije PESa i to je to, ja ću svakako ostati stari PESovac :-)

Никола Грубнић

pre preko 2 godine

Luboža
B

Brzi Delija

pre preko 2 godine

PES 6, 10, 13, najlegendarniji triling
V

Vrlaz

pre preko 2 godine

11 i 12 isto mogu da prodju.
f

fapmasina91

pre preko 2 godine

Wining eleven 😃😃😃
M

Maki85

pre preko 2 godine

Solidan tekst, premda je jasno kako, ti, Marko nisi dovoljno strucan da ocenjujes kvalitet bilo koje igrice. Omalovazavas Fifu, ona je pre deset ili dvadeset godina bila krš, istina. Trenutno je fenomenalna igra i njena popularnost nije samo do marketinga kako ti tvrdis. Zakljucak koji citiram kao da je pisalo dete od 6 godina. Srce i dusa pozele ono sto je bilo nekad. To je u redu. Ma koliko opasno nekad delovalo? Sta je opasno? Gde je opasno? Sta bi moglo biti opasno u nostalgiji za npr. Pes-om 6? Nabacao si nekoliko reci bez ikakvog smisla. "Sve to izgleda sjajno, svi ti igrači stvarno deluju kao da su na dugme, i svi se mnogo dobro zabavljaju, i golovi i super potezi sevaju levo i desno, samo što na kraju ume da ostane gorak ukus, a da srce i duša požele ono što je bilo nekad, ma koliko sirovo, pa i opasno ponekad delovalo." Sportski pozdrav
N

Nenad1246

pre preko 2 godine

I dalje je krš koji služi za šišanje ovaca.
F

Fifa je

pre preko 2 godine

Realna po pitanju grafike i ok je igra, ali po pitanju realisticnosti je losa. Napravljena je da sve bude brzo, lako, driblinzi ko od sale, umes nekog beka koji ima iole brzinu i vrtis ga kao da je Mesi. Fifa je igra za novije doba i generacije, za klince koji ne gledaju fudbal ako ne igra Mesi i Ronaldo - zivi se brzo, igra se brzo, lako, ali nije realna (i nikad nije bila). Uvek je imala nedostatak veze sa fudbalom kakav je stvarno, 50% stvari koje igraci urade na fifi ne moze da izvede svako u realnosti, vec samo nekolicina.
B

Bravoo

pre preko 2 godine

Pravo u centar! Probao, i pored milion grafickih bagova najvise mi smeta promena kontrola i navodno uvodjenje nekog novog nacina driblinga. Pes je bio jednostavan, a opet sa dovoljno opcija da napravis dobru taktiku, formaciju, izgradis lepu akciju, da moze da se igra dobra odbrana prilicno lako, a opet da lako izbacis onoga ko se samo zalece na igraca.
V

Vrlaz

pre preko 2 godine

PES 6 legendaran. Steta za igricu, velika tiga...