Preokret na Marakani, odluka o prvaku pada u poslednjih 90 minuta sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 22:18

Sjajan derbi, Flamengo preuzeo prvo mesto

Toliko čekani ’meč sezone’ i okršaj dva najbolja brazilska tima je doneo uzbuđenja dostojna fotofiniša šampionske trke. Ali ne i konačan rasplet.

U pretposlednjem kolu brazilske Serije A, Flamengo je posle preokreta na svojoj Marakani savladao Internasional 2:1 i smenio ga na vrhu prvenstvene lestvice. Šampion je kolo pre kraja prvi put u sezoni došao na prvo mesto na tabeli! Sada ima dva boda više uoči poslednjeg kola u kojem se očekuje kulminacija drame.

Izabrane vesti

Jer, Flamengo gostuje četvrtoplasiranom Sao Paulu koji se bori za Kopa Libertadores i donedavno je bio kandidat za titulu. Sa druge stramne, Internasional dočekuje Korintijans koji je u krizi, kojem ta utakmica ne znači ništa i mnogo bi lakše podneo da titula ode u Porto Alegre nego da ostane u rukama velikog rivala Flamenga. Biće to spektakularnih poslednjih 90 minuta sezone...

Očekivano, Flamengo je večeras napao, dok je Inter došao da se brani jer mu je bod bio veliki kao kuća i skoro bi mu doneo titulu. Ništa čudno s obzirom da Flamengo ima najbolji napad, a Inter najbolju odbranu lige.

Međutim, početak na Marakani nije doneo scenario kakav je domaćin priželjkivao. U osmom minutu meča, Gustavo Enrike je naivno povukao za dres Jurija Alberta i skrivio penal koji je najbolji igrač gostiju Edenilson pretvorio u vođstvo. Inter je bio na sjajnom putu da već večeras proslavi titulu čekanu 41 godinu...

Imao je Juri Alberto posle roga jednu dobru i jednu manje dobru šansu za drugi gol popularnog Kolorada ali nije pogodio. I Flamengo se probudio posle dvadesetak minuta igre. Bruno Enrike je pobegao po levoj strani i sjajnom povratnom loptom na peterac pronašao Đorđjana De Araskaetu koji je šutirao mlako ali precizno za izjednačenje. Zaspao je tom prilikom Interov desni bek Rodinej...

Mogao je Rodinej da se iskupi u finišu poluvremena kada se sjajno ubacio iz drugog plana, snažno šutirao ali je pogodio stativu. Inače, Rodinej je Flamengov igrač na pozajmici u Internasionalu koji je večerašnjem rivalu morao da plati klauzulu od 200.000 evra da bi desni bek mogao da igra večerašnji meč.

Rodineju izgleda nije bili suđeno da bude Interov junak već tragičar. Na početku drugog poluvremena je neoprezno i oštro startovao na Filipea Luisa i sudija mu je pokazao crveni karton. Možda malo preterano ali bilo je argumenata za tu odluku. 

Hrabar potez je tada povukao domaći trener Rožerio Seni i desnog beka zamenio napadačem Pedrom, najboljim džokerom lige. Sa trojicom napadača i igračem više, Flamengo je jurišao na pobedu. Odmah je Pedro ušao u šansu, Interova odbrana je bila pod ogromnim pritiskom i poklekla je u 62. minutu. De Araskaeta je fenomenalnom loptom izbacio Gabigola pred gol Intera, a najbolji strelac Flamenga je pogodio za pobedu. 

Bilo je jasno da se Internasional sa golom manje i igračem manje nalazi u bezizalznoj situaciji. Mogao je Fla i do trećeg gola u finišu ali nije iskoristio šanse. Sada drži sve u svojim rukama ali će morati da pobedi na Morumbiju u poslednjem kolu.

BRAZIL 1 - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Koritiba - Seara 0:2 (0:0)

/Vizeu 51, Mineiro 74/

Nedelja

Fortaleza - Baija 0:4 (0:1)

/Rodriginjo 7, 62, 66, Rosi 81pen/

Korintijans - Vasko da Gama 0:0

Flamengo - Internasional 2:1 (1:1)

/De Araskaete 29, Barbosa 63 - Edenilosn 12pen/

Sport Resife - Atletiko Mineiro 2:3 (1:1)

/Dalbertp 33, Tijago Neves 87pen - Žair 7, Tjere 50ag, Maroni 90+8/

Gremio - Atletiko PR u toku

Santos - Fluminenese u toku

Ponedeljak

00.30: (3,10) Gojas (3,35) Bragantino (2,30)

22.00: (1,65) Palmeiras (3,70) Atletiko GO (5,70)

Utorak

00.00: (8,50) Botafogo (4,50) Sao Paulo (1,40)

***kvote su podložene promenama



tagovi

FlamengoGabrijel Barbosa GabigolDe AraskaetaInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara