Sergej Jakirović (GNK Dinamo)
Sergej Jakirović (GNK Dinamo)

Prepotentan komentar Dinamovog trenera na račun kolege iz Zrinjskog

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 10:06

Kiselo grožđe Sergeja Jakirovića

Zrinjski je napravio čudo o kojem priča fudbalska Evropa. Klub iz zapadnog Mostara je protiv AZ Alkmara po svim parametrima odigrao istorijsku utakmicu. Prvu u klupskoj istoriji u grupnoj fazi nekog evropkupa, ali i prvu uopšte za BH fudbal.

I potrudio se da se debi u Ligi konferencije baš upamti pošto su protiv lidera holandskog prvenstva AZ Alkmara preokrenuli rezultat sa 0:3 na 4:3. Mostarci su pripredili spektakl za pamćenje i postali prvi tim u istoriji takmičenja koji je nadoknadio tri gola deficita.

Izabrane vesti

Da su Holanđani slavili ubedljivo, bio bi to očekivan scenario jer je BH šampion zaista bio autsajder. O tome govore i reči poznatog holandskog stručnjaka Dika Advojkata koji je na poluvremenu imao ponižavajuće komentare na račun Zrinjskog. A potcenjivanje na račun trenera Krunoslava Rendulića je stiglo i sa domaćih adresa.

Dinamov strateg i nekadašnji trener Zrinjskog Sergej Jakirović je posle pobede svog tima nad Astanom prokomentarisao meč i prepotentno govorio o zemljaku i kolegi Renduliću.

“Gledao sam Zrinjski prvo poluvreme, a onda se Zrinjski ohrabrio kao kad sam ja bio trener i uspeo je da okrene”, rekao je Jakirović za hrvatske medije.

Jakirović je dve godine vodio Zrinjski, za to vreme osvojio jedan trofej i nije uspeo da mostarski klub u dva navrata uvede u gurpnu fazu nekog od evrokupova. Rendulić je nasledio Jakirovića na klupi Zrinjskog i za manje od godinu dana osvojio duplu krunu i doveo klub do grupne faze Lige konferencija. I još mu doneo onakvu pobedu na startu. Ipak, Jakirović je očigledno želeo da i sebi pripiše zasluge za sinoćnji trijumf...


tagovi

Sergej JakirovićKrunoslav RendulićZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara