Sergej Milinković-Savić (©AFP)
Sergej Milinković-Savić (©AFP)

Pretplaćen na kupove i superkupove: Sergej igra za peti klupski trofej u karijeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 09:32

Al Hilal se sastaje sa Al Itihadom (četvrtak, 19.30) u finalu Superkupa Saudijske Arabije

Još nekoliko nedelja i srpski fudbalski reprezentativac Sergej Milinković-Savić će moći da se pohvali svojom prvom titulom u karijeri. No, pre nego što njegov Al Hilal i matematički obezbedi povratak na tron u Saudijskoj Arabiji tim iz Rijada može da prigrli jedan pehar, nacionalni Superkup. Već ovog četvrtka od 19.30 časova, kada će igrati protiv Al Itihada iz Džede finale na neutralnom terenu u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukoliko ne dođe do iznenađenja i Al Hilal savlada ove sezone katastrofalni Al Itihad Sergej će u svoju kolekciju dodati petu klupsku medalju, sedmu ukupno, a treću u Superkupu. Prethodno je dva puta sa Laciom osvajao Superkup Italije (2018. i 2020), a sa rimskim klubom ima i jedan Kup Italije (2019).

Izabrane vesti

Prvi klupski trofej je Milinković-Savić osvojio sa svojim matičnim klubom Vojvodinom u sezoni 2013/2014. Novosađani su u finalu Kupa Srbije savladali Jagodinu sa 2:0, a tada još uvek mladi vezista je odigrao svih 90 minuta. Podsetimo, Sergej je 2013. sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo, a 2015. i Mundijalito.

Prema renomeu Superkup Saudijske Arabije je verovatno najnebitniji od svih nabrojanih takmičenja, ali medalja je medalja. Uspeh utoliko veći ako se zna da bi to bila 34. Al Hilalova pobeda u nizu u svim takmičenjima!


19.30: (6,50) Al Itihad Džeda (4,40) Al Hilal (1,50)


Od dosad zabeležene 33 čak četiri su došle baš protiv Al Itihada. Dve u prvenstvu (1. septembra sa 4:3 i 1. marta sa 3:1), a još dve u Ligi šampiona (5. i 12. marta sa po 2:0). Preko svog velikog rivala iz Džede najtrofejniji saudijski klub je stigao do polufinala elitnog takmičenja, u kojem će već za pet dana da se sastane sa Al Ainom.

U prethodna četiri trijumfa Al Hilala ogroman uticaj je imao drugi srpski reprezentativac iz tog tima Aleksandar Mitrović. Ovog puta ga nećemo gledati na terenu, zbog povrede butnog mišića trenutno se nalazi na oporavku u Beogradu. Milinković-Savić je takođe dao svoj doprinos u tim pobedama, u vidu četiri asistencije.

Al Itihad je do finala Superkupa došao pobedom nad Al Vehdom (2:1), na meču na kojem je Karim Benzema prekinuo post od tri meseca bez datog gola. Pogodio je već u prvom minutu, a kasnije je marokanski napadač Abderazak Hamdala pogotkom odveo meč u mirnije vode. Al Hilal je identičnim rezultatom u polufinalu savladao Al Nasr, uz Sergejevu asistenciju kod vodećeg gola Salema Al Davsarija.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


SUPERKUP SAUDIJSKE ARABIJE – FINALE

Četvrtak

19.30: (6,50) Al Itihad Džeda (4,40) Al Hilal (1,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Al HilalAl ItihadSergej Milinković SavićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara