(Star sport)
(Star sport)

Pretvaranje crno-belog u crveno: Četiri isključenja partizanovaca u poslednjih 13 derbija

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 12:43

Svaki put na Marakani

Prekinuo je Partizan tradiciju po kojoj od 2019. nije dao gol na stadionu „Rajko Mitić“ u večitom derbiju. A onda je dao dva. Ispostavilo se, dovoljno za nerešen ishod vredan ostanka na čelu tabele Mozzart Bet Superlige Srbije.

Druga, za njega neslavna tradicija, produžena je crvenim kartonom Ksanderu Severini. Po opštem mišljenju, prestrogo pokazanom, jer je sudijski ekspert Zdravko Jokić zamerio glavnom arbitru Pavlu Iliću što je žutim kartonom sankcionisao start Holanđanina, uz podsećanje da je već imao žuti. Interesantno, zarađen odmah po ulasku u igru. Svega deset minuta proveo je krilni fudbaler na derbiju (od 64. do 74) i onda izašao, čime je ekipa iz Humske opet privela meč kraju nekompletna.

Izabrane vesti

Opet, jer u poslednjih 13 derbija zaradila čak četiri isključenja. Alarmantno. Koincidencija ili ne, tek svaki put je ostajala sa igračem manje na terenu najvećeg rivala.

Počelo je u 160. okršaju, kad je Strahinja Pavlović, u trenerskoj eri Sava Miloševića, „pocrveneo“ u 90. minutu utakmice koju je Partizan izgubio 1:2. Nastavilo se kad je Saša Zdjelar u 86. minutu 166. derbija ranije morao van terena. I tad je crno-beli tim, predvođen Aleksandrom Stanojevićem, poražen (0:2). A produžilo marta prošle godine, pošto je Rikardo Gomeš, iznerviran dešavanjima na terenu, ošamario Strahinju Erakovića i morao je na „hlađenje“. Igrao se 90. minut, na trenerskom debiju Igora Duljaja. I sad ovo isključenje Severine, koje će ga izbaciti iz konkurencije za okršaj sa Napretkom u sredu (16.30).

U međuvremenu, na uzorku od poslednjih 13 derbija, igrači Crvene zvezde su dvaput ranije od predviđenog završavali susrete. U pitanju su bili Miloš Vulić u 161. i Seku Sanogo u 163. obračunu večitih. Zanimljivo, na stadionu u Humskoj.


tagovi

Ksander SeverinaFK PartizanMozzart Bet Superliga172. večiti derbiVečiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara