(©Reuters)
(©Reuters)

Prijović dobio ponudu– 3.500.000 evra za 18 meseci

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 18:08

Teško da od ovoga može bolje…

Aleksandar Prijović bi uskoro mogao da preseče oko nastavka karijere.

Srpski napadač je dobio zvaničnu ponudu iz američke MLS lige. Solunski mediji ne otkrivaju ime kluba, ali tvrde da je na Prijovićevu adresu stigla ponuda teška 3.500.000 evra za 18 meseci.

Izabrane vesti

Podsetimo, Prijović je pre godinu i po dana napustio PAOK i odlučio da prihvati basnoslovnu ponudu saudijskog Al Itihada vrednu 5.300.000 evra po sezoni do leta 2023. U prevodu, imao je zagarantovanih skoro 24.000.000 evra s tim što tu nisu uračunati bonus sa kojima je ugovor mogao da naraste do neverovatnih 40.000.000 evra ako bi se u teoriji svi ostvarili.

Međutim, arapska bajka je kratko trajala. Rezultati su bili loši, klub je počeo da kasni sa isplatama, a Prijović je postao nezadovoljan i klub iz Džede ga je precrtao posle samo godinu dana. Igrač se vratio u Srbiju gde je trenirao sa Čukaričkim ali mu nije padalo na pamet da raskine bogat ugovor dok mu ne bude garantovana isplata većine dugovanja. Sa druge strane, Arapi su se nadali da će Srbinu biti preko glave takvog statusa i da će zatražiti raskid ugovora. To se još nije desilo i obe strane se trude da finansijski prođu što bolje na rastanku.

Bilo je zainteresovanih klubova za Prijovića još zimus, ali nikome nije padalo na pamet da mu plaća ni polovinu plate iz Saudijske Arabije. Nadao se srpski napadač povratku u PAOK, ali ni solunski crno-beli ne mogu da mu pokriju veći deo plate iz Al Itihada. Htela ga je i Crvena zvezda, dva puta ga je zvao trener Dejan Stanković, ali finansijski limiti kluba sa Marakane su bili 1.200.000 evra godišnje što je malo za Prijovića.

Sada su se javili Amerikanci koji Prijovića žele na pozajmicu i spremni su da mu plate 3.500.000 evra za 18 meseci. Malo ili dovoljno? Prijović će na ponudu odgovoriti u narednih 10 dana. Do tada se nada da će pojaviti nešto bolje, a najviše bi voleo da to bude PAOK. Ako se ne pojavi takva ponuda, prihavtiće ovu iz Amerike. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara