Aleksandar Prijović
Aleksandar Prijović

Prijović glavni adut Junajteda za finale

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.05.22. | 08:44

U prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa A-lige igra se gradski derbi Melburna

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Prvom utakmicom Vestern Junajteda i Melburn Viktorija, ovog utorka (11.05) počinje polufinale plej-ofa australijske A-lige. Gradski rivali će u narednih 180 minuta fudbala ispisati istoriju, bez obzira na to kako se dvomeč završi. Vestern Junajted igra za plasman u prvo finale u svojoj kratkoj klupskoj istoriji, a Viktori ima šansu da postane prva ekipa ikada koja je odmah nakon sezone u kojoj je zauzela poslednje mesto uspela da dođe do meča za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Ekipa Džona Alojzija ulazi u polufinale na krilima teško izvojevane pobede u prvoj rundi doigravanja protiv Velington Feniksa (1:0). Vestern Junajted je slavio golom Aleksandra Prijovića, koji će biti najjači adut zeleno-crnih i u gradskom derbiju protiv Viktorija. Bivši srpski reprezentativac je postigao deset golova ove sezone, a jedan od tih bio je u decembru upravo protiv Viktorija. Međutim, u Junajtedu ne pamte taj meč po dobrom jer su poraženi sa 3:1, kao i u još dva od poslednja četiri međusobna meča. Poslednji put su slavili protiv Viktorija još u februaru prošle godine.

"Ovo je velika stvar za klub. Igramo polufinale i to protiv Viktorija. Pokazali smo tokom cele sezone da nam je u tom društvu i mesto, uz gradske rivale Siti i Viktori", kaže trener Junajteda Alojzi.

Prijović će za direktnog rivala imati jednog od najboljih štopera A-lige Roderika Mirandu, pored kojeg se nije naigrao na poslednjem meču. Na suprotnoj strani je takođe jedan vrsni defanzivac u kojeg Vestern Junajted polaže velike nade. Švajcarski internacionalac Leo Lakroa, bivši fudbaler Siona, francuskog Sent Etjena i nemačkog Hamburgera, igra sjajnu sezonu i ključni je igrač odbrane svog tima. Pred duel s Viktorijem je na slikovit način opisao da ne strepi od efikasnog napadačkog trija rivala koji čine D'Agostino, Rohas i Folami.

"Kada govorimo o napadačima, igrao sam protiv mnogih, uključujući Aguera, Mbapea i Nejmara. Samim tim, znam kako se igraju velike utakmice i bez obzira na to ko je na drugoj strani, ja se fokusiram samo na sebe, a ne na protivnike. I jednostavno uživam u trenutku", kaže 195 centimetara visoki Lakroa.

Velike utakmice inspirišu i trenera Viktorija Tonija Popovića.

"Ovde želimo da budemo, gde su i ulog i pritisak na svakoj utakmici veći. I nije nam cilj samo da igramo, već da pružimo dobru partiju i da prođemo u veliko finale", istakao je Popović, koji za ovaj meč ima najjači sastav na raspolaganju.

Njegov rival Džon Alojzi ni danas neće moći da računa na povređenog plejmejkera Alesandra Dijamantija, što će biti veliki hendikep za njegovu ekipu.

ADELAJD JUNAJTED - MELBURN SITI (sreda, 11.05)

Ako su u Melburn Sitiju želeli da izbegnu nekog rivala do finala onda je to Adelajd Junajted. Siti jeste bez dileme najkvalitetnija ekipa u Australiji, ali je tim trenera Karla Verta ne samo trenutno u najboljoj formi u A-ligi sa šest uzastopnih pobeda, već je i jedini kojeg šampion nije uspeo da savlada ove sezone. U Adelajdu su oba meča završena rezultatom 2:2, a jedini susret odigran u Melburnu pripao je Junajtedu - 2:1.

Ekipa iz Južne Australije dočekuje šampiona dodatno motivisana igrom iz prve runde plej-ofa, kada je sa glatkih 3:1 eliminisala Central Koust Marinerse. Navijače Adelajda naročito raduje forma najboljeg igrača i strelca ekipe Krega Gudvina, koji je jedan od kandidata za Medalju Džonija Vorena, namenjenu igraču sezone u A-ligi.

Na drugoj strani će biti Gudvinov konkurent, centarfor Sitija i reprezentacije Australije Džejmi Meklaren, koji je ove sezone postigao 15 prvenstvenih golova. Ekipi iz Melburna sigurno je prijala i pauza, posle neuspeha u azijskoj Ligi šampiona i nekoliko loših rezultata u finišu A-lige.

Oba tima igraće u najjačim sastavima, tako da sve miriše na istinski derbi plej-ofa.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

A ligaAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara