Prijović najveće pojačanje Junajteda

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 13:13

Iako je ovog leta bio meta Panatinaikosa i Legije, srpski napadač se vratio u Melburn...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Ni Panatinaikos, ni Legija, niti neki treći evropski klub: Aleksandar Prijović će i u ovoj sezoni igrati za Vestern Junajted. Nakon što je dao najveći doprinos osvajanju prve titule u istoriji najmlađeg australijskog kluba, iskusni srpski napadač je bio na putu ka povratku na Stari kontinent. Ali, tokom leta nijedna od ponuda nije uspela da se pretvori u transfer, pa je Prijović posle odmora u Beogradu kupio kartu za Melburn - u jednom pravcu.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije priključio se pripremama šampiona A-lige, s kojim ima ugovor na još dve sezone. Prijović je time praktično postao najveće pojačanje Vestern Junajteda u rekordno dugoj pauzi između dve sezone, koja u Australiji traje više od četiri meseca?! Naime, u klubu su već računali s tim da je njegov odlazak izvestan, pa je dolazak srpskog internacionalca na pripreme vest koju su svi u redovima zeleno-crnih primili sa oduševljenjem.

Zvaničnici kluba su objavili da je snažni golgeter ponovo na „istoj stranici“ sa Vestern Junajtedom i da je počeo sa treninzima pod nadzorom Džona Alojzija.

Prijović je u prošloj sezoni postigao 14 golova i zabeležio šest asistencija u dresu Junajteda.

Imajući u vidu da su Prijovićevi konkurenti za mesto prvog špica, Noa Botik i Dilan Venzel-Hols bili efikasni u dosadašnjim pripremnim mečevima, čini se da srpskog napadača čeka žestoka konkurencija u borbi za prvu „devetku“ ekipe u narednoj sezoni.

Vestern Junajted počinje novi šampoionat A-lige 7. oktobra, duelom s prošlogodišnjim finalistom, ekipom Melburn Sitija.

Piše: Branko Cvetojević


tagovi

Aleksandar PrijovićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara