Aleksandar Prijović (©Reuters)
Aleksandar Prijović (©Reuters)

Prijovićev mat u tri poteza: Dva gola i asistencija za Vesternovo istorijsko finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 12:49

Junajted priredio veliko iznenađenje i prvi put će se boriti za titulu

Vestern Junajted je ispisao istoriju, prvi put plasirao se u finale A-lige posle velikog preokreta, a režiser je Aleksandar Prijović. Nekadašnji srpski reprezentativac spakovao je dva gola Melburn Viktoriju, a fantastičnu partiju ukrasio je asistencijom vrednom prolaza – 4:1 (1:1).

Dočekao je Vestern revanš polufinala sa deficitom od jednog gola, veliki favorit bio je Melburn, ali za srpskog napadača nije imao rešenje. Briljirao je Aleksandar Prijović, gospodario kaznenim prostorom i izrastao u junaka trijumfa.

Izabrane vesti

U izvanrednoj formi je Prijović, postigao je šesti gol u poslednjih mesec i po dana, a od dolaska u Australiju do danas nikada nije zatresao mrežu dva puta na jednoj utakmici. Eksplodirao je u meču sezone, poveo je svoj tim u finale, a tamo Vestern Junajted čeka boljeg iz duela Melburn Siti – Adelejd Junajted.

Otključao je sef gostiju Aleksandra Prijović, izvrstan centaršut Konora Pejna je trzajem glavom pretvorio u gol. Dobio je krila Vestern na gostovanju, shvatio da odbrana Viktorija nije nedodirljiva i da šanse za odlazak u finale nisu izgubljene već u prvoj utakmici. Brimer je poništio prvi Prijovićev gol, izazvao ga je na dvoboj, ali municije nije imao koliko i centarfor Junajteda.

Uhvatio je Srbin na spavanju odbranu Melburn Viktorija početkom drugog poluvremena, ušunjao se u šesnaesterac i u padu sproveo loptu u mrežu. Odgovor domaćina nije stigao, iako je do kraja uputio 21 udarac na gol. Čekao je Vestern šansu i dočekao ju je, a loptu na tacni Velsu ostavio je Prijović. Matirao je domaćina u tri poteza, a šlag na torti, za debakl Viktorija bio je pogodak Vencel Holsa u 99. minutu.


tagovi

Australija 1Vestern JunajtedMelburn ViktoriAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara