Aleksandar Prijović (©AFP)
Aleksandar Prijović (©AFP)

Prijovićev Vestern Junajted na Tasmaniji traži izlaz iz krize

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 22:50

Klub iz Melburna dočekaće Velington Finiks u Lonsestonu, gde nikada nije poražen kao domaćin

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Neverovatno je šta se ove sezone dešava sa Vestern Junajtedom. Tim iz Melburna, koji je prošle godine šokirao fudbalsku Australiju osvajanjem šampionske titule u A-ligi, sada se ne može prepoznati. Iako u gotovo nepromenjenom sastavu u odnosu na šampionski, Junajted tavori na pretposlednjem mestu na tabeli, sa samo četiri pobede u dosadašnjih 16 utakmica.

Izabrane vesti

Posle prošlonedeljnog rasipanja bodova, kada su na domaćem terenu vodili protiv Adelajd Junajteda 2:0, a onda izgubili sa 2:3, golovima primljenim u okruglo 20 minuta, sirene za uzbunu su se upalile.

Ekipa Džona Alojzija ima iza sebe dva poraza i remi u proteklih 14 dana i očajnički želi pobedu u utakmici protiv Velington Finiksa (petak, 9.45). Bolje mesto za prekid loše serije nisu mogli izabrati, pošto će rivala dočekati kao domaćini u Lonsestonu, na UTAS stadionu.

Naime, Vestern Junajted se ugovorom s A-ligom obavezao da neke svoje mečeve kao domaćin igra na Tasmaniji, a neke u unutrašnjosti države Viktorija, čiji je Melburn glavni grad.

I prilikom poslednjeg „domaćinstva“ na ovom australijskom ostrvu, Junajted je zabeležio pobedu, i to protiv Sidneja (1:0), golom Dijamantija u završnim minutima meča.

Vestern Junajted će dočekati Novozelanđane u gotovo najjačem sastavu, pošto se u tim vratio snažni štoper Leo Lakroa, a van kombinacije su samo duže povređeni Garučo i Luštica, dok će novajlija Rami Nadžarin verovatno sačekati na debi, pošto još nije zalečio povredu s kojom je i došao iz sidnejskih Vonderersa.

Aleksandar Prijović ove sezone igra manje i promenljivije, ali je i dalje jedna od udarnih igala Vestern Junajteda, kojem je pre samo osam meseci doneo prvu titulu prvaka u istoriji. U onom neverovatnom preokretu Adelajd Junajteda postigao je efektan gol za 2:0 i može se očekivati da ovaj put dobije prednost u odnosu na ostale napadače u ekipi.

I Velington Finiks dolazi na Tasmaniju u lošoj seriji, pošto takođe ima dva poraza i remi u poslednja tri meča. Pritom, ekipa sa Novog Zelanda ponovo je „prognana“ u Australiju, nakon što je zemljotres pogodio glavni grad Velington, a ciklon Gabrijel protutnjao preko oba ostrva ove države, zbog čega je proglašeno vanredno stanje.

Velington tradicionalno ima više uspeha u duelima sa Vestern Junajtedom (7 - 3), a kuriozitet je da ova dva tima nikada nisu igrala nerešeno u međusobnim susretima.

Poslednji meč dva tima pripao je ekipi iz Melburna, koja je kao gost slavila sa 3:2.

PIŠE: Branko CVETOJEVIĆ

A-LIGA - 17. KOLO

Petak

09.45: (2.45) Vestern junajted (3.30) Velington Finiks (2.65)



tagovi

Australija 1Vestern JunajtedVelington FiniksAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara