Primero, otvaraj vrata, stiže klasa od napadača

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 18:03

Novopečeni reprezentativac Crne Gore Uroš Đurđević sa dva gola srušio Majorku

Ako Sporting Hihon na kraju sezone bude izborio plasman u elitni rang španskog fudbala biće to prvenstveno zahvaljujući golovima Uroša Đurđevića. Ako pak tim sa Molinona poklekne na tom putu, stajaće sijaset klubova iz Primere u redu za 27-godišnjeg špica kojeg u Hihonu cene izmešu 25.000.000 i 30.000. evra. Tako, da, Primero, otvaraj vrata, stiže klasa od napadača.

Falio je Uroš Đurđević Sportingu u prošlom kolu protiv Ponferadine. Tada je novopečeni reprezentativac Crne Gore izdržavao suspenziju zbog pet žutih kartona. Danas se vratio u postavu Rohiblankosa i sa dva gola doneo im tri boda protiv, ni manje, ni više, lidera Segune i najčvršće odbrane lige Majorke - 2:0

Izabrane vesti

Đurđeviću je ovo bila 13. prvenstvena utakmica na kojoj je postizao golove ove sezone, a timu iz Hihona deseta pobeda kada je nekadašnji špic Partizana tresao protivničke mreže. Peti put od starta Segunde postigao je minimum dva gola na jednom meču, a rivala je načeo u 28. minutu sa bele tačke. Čuvao je domaćin mininmalnu prednost, napadi Majorke nisu bili tako učestali, ali je strepnja postojala.

Ugasio ju je ko drugi, nego Đurđević. Četiri minuta pre sudijske nadoknade pao je i 19. gol u Segundi. Čelo liste strelaca ljubomorno čuva i prvom pratiocu Raulu de Tomasu iz Espanjola beži za tri, a Umaru Sadiku za pet pogodaka. Kako Sporting ove sezone na kontu ima 32 gola, računica kaže da je popularni Đuka učestvovao u 60 posto pogodaka svog tima.

Rođeni Beograđanin je dakle, više od pola ekipe, a u Crnoj Gori sa nestrpljenjem čekaju da zaigra tandem Stevan Jovetić - Uroš Đurđević.



tagovi

Uroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara