Milošević i Suma (© MN Press)
Milošević i Suma (© MN Press)

Pripremljen teren za povratak Sume u Partizan: Savo ga hoće, ali jedan problem je kočnica

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 15:09

Gvinejac je slobodan igrač, a najbolji fudbal u Humskoj igrao je baš pod instrukcijama povratnika na klupu

Savo Milošević na klupi, Sejduba Suma na terenu. Bilo je dobro godinu dana koliko je trajala saradnja bivšeg napadača i gvinejskog veziste, a postoji mogućnost da bude obnovljena u završnici aktuelnog prelaznog roka.

Novi trener Partizana je pružio ruku predsedniku Miloradu Vučeliću i generalnom direktoru Milošu Vazuri, prihvatio ponudu da nasledi Iliju Stolicu i u komunikaciji sa pretpostavljenima predočio kako mu je jedna od ideja da u Humsku vrati omalenog fudbalera sredine terena, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Taj scenartio se sam crta povratkom Miloševića u ulogu šefa stručnog štaba i činjenicom da je Suma slobodan na tržištu, pošto se još zimus rastao sa Kuvajt SC-om, ambicioznim klubom u kome čak nije ni debitovao. Kasnije je ušao u sudski spor sa poslodavcima, od kojih čeka naplatu dugovanja za period proveden u tom delu sveta, otkako je oktobra 2021. napustio Partizan.

Sad bi mogao da se vrati baš po želji Miloševića, jedinog trenera koji mu je „našao žicu“ i kod koga je igra redovno i dovoljno kvalitetno u Partizanu (16 golova i 11 asistencija na 45 utakmica). Što nije bio slučaj ni kod Miroslava Đukića, ni kod Zorana Mirkovića, ni kod Aleksandra Stanojevića. Po povratku sa pozajmice iz Makabi Haife Savo ga je rehabilitovao, postavio na poziciju centralnog veziste, poverio ključeve igre i taj Parni valjak, još sa Bibarsom Nathom, Takumom Asanom i Umarom Sadikom, delovao je opasno po svaku odbranu.

Od tog društva ostao je samo Natho, u međuvremenu je Izraelac dobio srpski pasoš, međutim, ono što može da bude potencijalna prepreka povratku Sejdube Sume jeste administracija. Partizan u ovom trenutku ima na raspolaganju još Fusenija Dijabatea, Rikarda Gomeša, Patrika Andradea i Kvinsija Meniga, a dozvoljen broj legionara u Mozzart Bet Superligi je četiri, što bi značilo da, dođe li Suma, jedan mora da bude van tima. A Dijabate i Andrade samo što su došli, Rikardo je najbolji strelac iz prošle sezone i jedini klasičan napadač, za Meniga je jedino plaćeno obeštećenje Tventeu... Pritom, niko nije stigao u Srbiju da bi sedeo na klupi i(li) tribinama.

Ako Savo Milošević istraje u nameri da angažuje Sejdubu Sumu i oko njega gradi igru, onda je teško očekivati da Partizan snažno „napadne“ Adema Ljajića. Pre svega što doskorašnji član Bešiktaša pokriva istu poziciju kao Afrikanac.

Suma se trenutno nalazi u Gvineji i prema početnim informacijama raspoložen je da se vrati. Ako se oseti bitnim. Savo Milošević je potvrdio da zna kako da ga učini važnim za tim.



tagovi

FK PartizanSejduba SumaSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara