Priroda se obnavlja, Kamavinga se vraća u vezni red

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 15:40

Nema mesta za Lakazeta, uprkos sjajnoj formi u Ligi 1, Mendi i Dembele opet u reprezentaciji Francuske

Probao je Didije Dešan na Mundijalu i ispalo je dobro, prepisao Karlo Ančeloti u Realu i opet je delovalo valjano, međutim, došlo je vreme da se Eduardo Kamavinga vrati na omiljeno mesto. Prvotimac kraljevskog kluba tretiran je kao vezista na spisku reprezentacije Francuske za nastavak kvalifikacija vrednih plasmana na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj.

Dok je bio u Renu Kamavinga se upravo u vezi i nametnuo skrenuvši pažnju ljudi sa „Santjago Bernabeu“ stadiona, silom prilika je izmešten kad su se u selekciji i klubu povredile opcije na beku, a sad će opet tamo gde se najbolje snalazi.

Izabrane vesti

Imamo dosta vezista. Nisam želeo da dođem u poziciju da nekog od momaka šaljem na tribine. Ovako, maltene za svako mesto konkurišu trojica momaka. Mora tako, nikad niste sigurni šta može da se desi. I to je utucalo na odluku da Eduarda vidimo u veznom redu. Izuzetan je na toj poziciji“, ističe selektor Didije Dešan, koji nije moghao da računa na Kefrena Tirama, delom zbog toga je (opet) prekomandovao Kamavingu.

Drugi razlog što je povukao ovakav potez skopčan je sa saznanjem da je u selekciju vraćen Ferlan Mendi, iza koga je period od četiri meseca neigranja, ali je u završnici klupske sezone ponovo kročio na teren i sad će on biti levi bek.

Tokom martovskog ciklusa je bio povređen, trebalo mu je malo vremena da se vrati. Raznovrstan je, može da dejstvuje čak i desnom stranom. Tačno je da nije u vrhunskoj formi, ali to ne znači da je manje kvalitetan“.

U napadu je opet pod zastavom završio Kristofer Nkunku iz Lajpciga, pošto nije išao ni na Mundijal zbog povrede. U prednosti je u odnosu na Aleksandra Lakazeta, iako je Lionov špic postigao 31 gol na 38 utakmica ove sezone.

„Svaka čast Lakazetu na pogocima, to je njegov veliki kvalitet, pravi je realizator, ali je konkurencija na toj poziciji ogromna, sa dosta fudbalera koji su ispunili moja očekivanja. Zavisno od sistema, Nkunku može da bude centralni špic, iako ćemo mu omogućiti više slobode“, dodao je selektor Dešan.

Za mečeve sa Gibraltarom (16. jun) i Grčkom (19. jun) ne konkurišu povređeni Vilijam Salbia, Engolo Kante i Pol Pogba, dok se u odnosu na početak kvalifikacija vratio u tim Usman Dembele.

SPISAK FRANCUSKE

Golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Majk Manjan (Milan), Bris Samba (Lans);

defanzivci: Aksel Disasi (Monako), Vesli Fofana (Čelsi), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžamin Pavar (Bajern Minhen), Dajo Upamekano (Bajern Minhen), Ferlan Mendi (Real Madrid);

vezisti: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Adrien Rabio (Juventus), Oreljen Čuameni (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid);

napadači: Kingsli Koman (Bajern Minhen), Usman Dembele (Barselona), Olivije Žiru (Milan), Randal Kolo Muani (Ajntraht), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Bajern Menhengladbah) i Kristofer Nkunku (Lajpcig).


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija Francuskekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024Eduardo KamavingaKristofer NkunkuAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara