Fil Foden (Reuters)
Fil Foden (Reuters)

Problem za Gvardiolu pred derbi sa Liverpulom: Fil Foden operisan

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 16:20

Razlog odlaska pod nož akutna upala slepog creva, nije poznato kada će se supertalentovani krilni fudbaler vratiti na teren

U danu kada fudbalska reprezentacija Engleske treba da ugosti Ukrajinu u 2. kolu grupne faze kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, Fil Foden je morao da napusti tabor državnog tima. Razlog je akutna upala slepog creva zbog koje je ofanzivac Mančester Sitija operisan po hitnom postupku.

Fil se vratio u Mančester gde će nastaviti rehabilitaciju, a kada će se vratiti na teren, još nije poznato, mada oporavak ne bi trebalo da bude duži od nekih mesec dana. Koliko god da izostane, sama činjenica da neće moći da računa na vrlo važnog fudbalera pravi problem Pepu Gvardioli.

Izabrane vesti

Građane krajem marta i tokom aprila očekuje jurnjava za Arsenalom u Premijer ligi, kao i dvomeč sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona. Fodena sigurno neće biti u derbiju protiv Liverpula na Etihadu koji je na programu već za šest dana, izvesno ni za gostovanje Sautemptonu 8. aprila, te prvi meč sa Bajernom tri dana kasnije.

Od sredine aprila Sitiju sledi prvenstveni okršaj sa Lesterom, pa revanš četvrtfinala Lige šampiona na Alijanc areni, a onda polufinale FA Kupa sa Šefild Junajtedom, domaćinstvo Arsenalu 26. dana u mesecu, a četiri dana kasnije gostovanje Fulamu na Krejven Kotidžu.

Činjenica, Siti ima dugačku klupu i Gvardiola je Fodena često umeo da koristi kao rezervistu ove sezone, međutim reč je o igraču koji pojavljivanjem na terenu s lakoćom može da promeni ritam utakmice i koji je uprkos proređenoj minutaži (mada je bio starter na poslednja četiri ligaška meča) upisao 13 pogodaka i šest asistencija u svim takmičenjima.


tagovi

Fil FodenMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara