Hansi Flik na rukama igrača (©Reuters)
Hansi Flik na rukama igrača (©Reuters)

Problemi u raju: Flik u klin, Braco u ploču

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 10:19

U Bajernu nije baš najbolja komunikacija na realciji trener - sportski direktor

Problemi u raju! Tako bi se u najkraćem mogla okarakterisati situacija u kojoj se trenutno nalazi Hansi Flik. Trener Bajerna preuzeo je ekipu od Nika Kovača dok je bila nokdaunu. Uspeo je da je postavi na noge, ubrzo i da napravi igru kojoj Bavarci i njihovi navijači teže, što će mu omogući da se ponaša nešto slobodnije. Flik ne krije da voli da se pita kada je u pitanju transfer-politika, često se zbog toga konfrontira sa nadređenima (Rumenige i pre svega Braco Salihamidžić), a sve je počelo zimus, kada još nije imao stalan ugovor i kada je zahtevao da mu dovedu alternativu za Benžamana Pavara.

Umesto Dodoa iz Šahtjora, kog je želeo, Salihamdižić mu je doveo na pozajmicu Alvara Odriozolu iz Reala. Španac je šansu dobio tek nekoliko puta i kada god bi se našao na terenu uspeo je da ponešto zabrlja, dok je Flik u svakoj od tih situacija upućivao prilično nadmene poglede ka sportskom direktoru.

Izabrane vesti

Naklonost javnosti posle "slučaja Odriozola" učinila je da Hansi Flik još više dobije na samopouzdanju. Tako je potom imao određene uslove tokom pregovora oko stalnog ugovora (nije se to baš dopalo ljudima iz uprave), a problemi bi mogli da eskaliraju ovog leta.

Povod su dve stvari. Prva - Bajern želi da proda Džeroma Boatenga (31), smatrajući da je njegovo najbolje prošlo, odnosno da treba napraviti prostora za mlađanog Tangija Kuasija koji je stigao iz Pari Sen Žermena. I druga - Bajern zasad odbija da izađe u susret treneru i angažuje još jedno krilo. Flik smatra da mu trojica krilnih igrača (Gnabri, Koman, Sane) nije dovoljno u situaciji kada na raspolaganju nema pravu alternativu za Roberta Levandovskog. A pritom se radi o momcima koji su skloni povredama. Takođe, po njemu, Boateng bi mogao da bude koristan još neko vreme, te je radije za nastavak saradnje sa iskusnim defanzivcem.

Mimoilaženje mišljenja oko angažovanja još jednog krila mnogo je veći problem, piše Bild. Fliku je poručeno da Bajern neće trošiti novac, osim onaj koji zaradi od prodaje do kraja prelaznog roka.

Za sada nema zvaničnih ponuda ni za Alabu ni za Tijaga, jedinu dvojicu igrača koji su pominjani u kontekstu odlazaka.


tagovi

Hasan SalihamidžićHansi FlikLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara