Loris, Teo, Čuameni, Saliba (AFP)
Loris, Teo, Čuameni, Saliba (AFP)

Problemi za Francuze: Više od trećine reprezentacije u ambulanti, povredili se Teo Ernandez i Ugo Loris

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.09.22. | 18:52

Didije Dešan pozvao Luku Dinja i Albana Lafona kao zamene

Dosta problema za Didijea Dešana pred završna dva duela A divizije Lige nacija u kojima Francuska prvo dočekuje Austriju, a potpom gostuje Danskoj. Grupi povređenih fudbalera među kojima su već bili Karim Benzema, Pol Pogba, Kingsli Koman, Ngolo Kante, Lukas Ernandez, Prenel Kimpembe, pridružili su se i Milanov Teo Ernandez, odnosno kapiten Igo Loris.

Levi bek je doživeo povredu primicača na jučerašnjem derbiju protiv Napolija, dok je iskusni golman očigledno osetio posledice određene povrede zarađene u subotu protiv Lestera, iako je odigrao ceo meč. Dešan je odmah pozvao zamene u vidu Aston Vilinog Luke Dinja, odnosno čuvara mreže Nanta Albana Lafona. Ne treba zaboraviti ni da je selektor Trikolora u subotu naknadno pozvao Žordana Veretua da popuni prazninu stvorenu nakon povrede Vilinog veziste Bubakara Kamare, koji je peh doživeo u petak u duelu protiv Sautemptona.

Izabrane vesti

Dakle, problemi sa igračkim kadrom nikako nisu neznatni, ali ako neko može da se nosi sa njima, onda je to šampion sveta i selekcija koja važi za jednu od onih sa najdubljim rosterom. Tu su i dalje Kilijan Mbape, Usman Dembele, Realov dvojac Čuameni - Kamavinga, Rafael Varan, Žil Kunde, Vilijam Saliba...

To je okosnica tima koji u četvrtak neće smeti da izgubi od Austrije kako bi preživeo u B divizije Lige nacija i kojem jedino maksimalan učinak u duelima sa Austrijom i Danskom, sa sigurnošću garantuje ostanak u eltinom rangu pomenutog takmičenja.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeTeo ErnandezHugo LorisLuka DinjAlban Lafon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara