Kajl Voker (©Reuters)
Kajl Voker (©Reuters)

Problemi za Sautgejta, još jedan reprezentativac iz Sitija pod upitnikom za Mundijal

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 14:33

Posle Kalvina Filipsa neizvesno je i da li će Kajl Voker moći da putuje u Katar

Navijači Engleske tradicionalno s najvećim ambicijama dočekuju svako veliko takmičenje, pa je tako i uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Osokoljeni četvrtim mestom na Mundijalu u Rusiji, pa igranjem finala na poslednjem Evropskom prvenstvu, na Ostrvu veruju da izabranici Gereta Sautgejta mogu do novog velikog rezultata. Do ostvarenja cilja o kom se mašta od 1966, kada je Engleska dosad jedini put bila prvak sveta.

Do prvog sudijskog zvižduka u Kataru ostalo je još nešto više od mesec dana i selektori uveliko strepe od povreda svojih reprezentativaca, jer je klupska sezona u punom jeku. Kormilara engleskim brodom problemi nisu zaobišli. Zbog povreda bi mogao da ostane bez dvojice igrača iz Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Posle Kalvina Filipsa, koji je krajem septembra morao na operaciju ramena, pod velikim znakom pitanja za put u Katar našao se i Kajl Voker. Dugogodišnji reprezentativac Engleske povredio se u nedavnoj pobedi nad gradskim rivalom Mančester Junajtedom (6:3), zbog čega ga nije bilo u meču Lige šampiona sa Kopenhagenom (5:0), a Građani su se ovog četvrtka oglasili saopštenjem u kom navode da je operisao preponu leve noge. Period oporavka nije naveden, osim da će se klub blagovremeno oglasiti s novim informacijama i da svom fudbaleru žele da se što brže vrati na teren.

"Kao fudbaleri, moramo da budemo svesni da su povrede sastavni deo igre koju volimo. Moja operacija u utorak bila je uspešna i sada mogu da se koncentrišem na rehabilitaciju i povratak u punu kondiciju. Podržavaću svoje saigrače svaki dan na svaki mogući način", napisao je Voker na društvenim mrežama.

KVOTA DA ENGLESKA OSVAJA SP - 8.50

Kajl Voker je od debija 2011. godine dres engleske reprezentacije nosio 70 puta i poslednjih godina je bio standardan član odbrambene linije, dok je Filips tokom dve godine sakupio 23 nastupa za nacionalni tim. Pored njih dvojice, u najboljoj reprezentaciji Engleske iz Mančester Sitija su još Džon Stouns, Džek Griliš i Fil Foden.

Englezi će se u Kataru takmičiti u grupi sa Iranom, Sjedinjenim Američkim Državama i Velsom. Geret Sautgejt je najavio da će konačan spisak putnika na Mundijal objaviti 20. oktobra.


tagovi

reprezentacija EngleskeKajl VokerMančester SitiKalvin FilipsGaret Sautgejt

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara