(MN Press)
(MN Press)

Probuđeni Aldo Kalulu: Sami smo protiv svih

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 10:09

„Gledamo u trofej, a ne one koji su iza nas“, kaže strelac za 2:1 u večitom derbiju

Dobili su Grobari novog miljenika. Ranije su imali Mateusa Saldanju, Kristijana Belića i Nemanju Nikolića, a od subote veče im je pri srcu i Aldo Kalulu. Napokon su dočekali da vide zbog čega je doveden, jer je Francuz vrlo dobro izdanje u 172. večitom derbiju krunisao – golom.

Možda to bude i prelomni trenutak u sezoni krilnog fudbalera, koji se dugo mučio po dolasku u Srbiju, međutim, ovog proleća daje čelnicima, saigračima i navijačima za pravo da mu veruju. Protiv IMT-a i Železničara je asistirao za uvodne golove Parnog valjka (pri rezultatu 0:0), a u subotu poentirao za preokret, vođstvo 2:1, pre nego što je Šerif Endijaj izjednačio rezultat.

Izabrane vesti

Tim remijem, ipak, zadovoljni su crno-beli.

Bio je ovo moj drugi derbi otkako sam došao. Dobro smo izgledali i pored toga što smo prvi primili gol, brzo smo reagovali i izjednačili pre kraja poluvremena. U drugom smo pokušali da napadnemo i to smo i uspeli. Posle crvenog kartona bilo je mnogo teže, ali dali smo srce i sve od sebe za Partizanov dres! Na kraju, imamo bod prednosti i moramo da ostanemo fokusirani na ono što je pred nama“, koncizan je Kalulu u razgovoru za Partizanov sajt.

Saglasan je nekadašnji član Liona da je isključenje Ksandera Severine (prestrogo i prema oceni sudijskog eksperta Zdravka Jokića nepotrebno) promenilo tok utakmice.

Mnogo je teže braniti se sa desetoricom igrača nego sa 11, ali mislim da smo bili dobri. Naravno, bilo je dosta centaršuteva, prilika za rivala ali, na kraju je rezultat 2:2 i mi smo zadovoljni.“

Posebno je Partizanovog prvotimca oduševio ambijent. Igrao je u Francuskoj, Engleskoj, Švajcarskoj, međutim, naboj koji nudi beogradski derbi teško sa čim može da se poredi. Sliku su upotpunili Grobari, koji su posle dužeg vremena napunili jug Marakane, a bilo ih je dosta i na ostalim delovima stadiona.

„Drago mi je da sam ih video u tolikom broju. Potrebni su nam jer smo sami protiv svih! Nadam se da će doći i na utakmice kod kuće. Moram da ponovim - potrebni su nam više nego ikada“.

Ekipa Igora Duljaja je i posle 24 kola prva na tabeli.

Nastavljamo da idemo napred. Gledamo u trofej, a ne one koji su iza nas“, dodao je Aldo Kalulu, možda i najkonkretniji Partizanov pojedinac u polju u 172. večitom derbiju.



tagovi

172. večiti derbiVečiti derbiAldo KaluluFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara