Slavlje Miloša Vidovića (© MN Press)
Slavlje Miloša Vidovića (© MN Press)

Probuđeni Šumadinci vrebaju prvu trojku u gostima: Sprečiti tranziciju IMT-a

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 13:07

Radnički iz Kragujevca na gostovanju IMT-u (16.30, Arena Premium 3)

Konačno se lakše diše na „Čika Dači“. Trijumf nad Javorom (2:0) označio je kraj rezultatske agonije Crvenih i nagovestio bolje dane ekipe, koja će posle paklenog rasporeda u prvih šest kola imati priliku da kroz duele sa timovima približnog kvaliteta popravi trenutni plasman na tabeli i stane u red potencijalnih kandidata za učešće u plej-ofu.

Izabrane vesti

Atmosfera posle pobede nad Javorom je pozitivnija nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko sedmica. Sa druge strane, ovakve utakmice mogu lako da dovedu do emotivnog pražnjenja igrača, što ne smemo da dopustimo. Nadam da će nam ova pobeda predstavljati podstrek da dođemo do rezultatskog kontinuiteta, samim tim i napretka na tabeli“, konstatuje strateg Kragujevčana Dejan Joksimović u osvrtu na minuli duel sa Ivanjičanima.

Gostovanje novajliji u superligaškom društvu, ekipi IMT-a, pokazaće da li je pobeda nad Javorom bila samo trenutni blesak ili nagoveštaj preobražaja, nalik onom iz prethodne sezone, koji je krunisan plasmanom u plej-of.

Iako novalija u ligi, IMT je igrama i rezultatima u prethodnih sedam kola pokazao da nije slučajno u društvu najboljih. Posle silovitog starta sezone i sedam bodova u prva četiri kola, Traktoristi su naglo ukočili i serijom od tri uzastopna poraza pokvarili plasman na tabeli. Neslavan niz ekipa trenera Nebojše Jandrića pokušaće da prekine upravo u duelu sa Kragujevčanima, koje su, interesantno, eliminisali u uvodnoj rundi prošlogodišnjeg Kupa Srbije, kada su na svom stadionu trijumfovali sa 2:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Prethodno su današnji rivali dva puta odmeravali snage u prvoligaškoj konkurenciji, a uspešniji su u oba duela bili Šumadinci, koji su na svom „Čika Dači“ slavili sa 3:1, dok je na Novom Beogradu bilo 1:0 za Crvene.

„IMT je otkrovenje dosadašnjeg dela prvenstva. Već dugo igra zajedno, čak nije previše menjao ekipu koja je osvojila prvo mesto u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije prošle sezone, a igrama i rezultatima u proteklih sedam kola pokazala je da može da bude nezgodan rival svima. Najbolja je u tranziciju, s obzirom da ima dosta brzih igrača koji se lako transformišu iz odbrane u napad. Na to moramo posebno da obratimo pažnju, ali verujem da imamo dovoljno kvaliteta da se sa ovog gostovanja vratimo sa pozitivnim rezultatom“, optimista je Joksimović pred uvodni duel osmog kola Mozzart Bet Superlige (16.30, TV Arena Premium 3).

Imaće Šumadinci još jedan ogoroman motiv za osvajanje bodova na ovom gostovanju. Za subotu je u kragujevačkom Velikom parku zakazan slavljenički koncert, kojim će klub sa „Čika Dače“ obeležiti stogodišnjicu postojanja. S tim u vezi bi trijumf na voždovačkom Krovu predstavljao idealan šlagvort za predstojeće slavlje.

Svesni smo činjenice da bi pobeda nad IMT-om upotpunila slavljeničku atmosferu. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače i da osvajanjem novih bodova uveličamo proslavu ovog velikog jubileja“ dodaje šef struke kragujevačkog superligaša.

Joksimović otkriva da mu se posle utakmice sa Javorom nekoliko igrača požalilo na povrede, ali veruje da će svi oni ipak biti u konkurenciji za duel na Krovu.

Naš lekarski tim poslednja dva dana čini sve što je njegovoj moći da te igrače oporavi“, veruje Joksimović

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

16.30: (2,35) IMT (3,40) Radnički Kragujevac (3,00)

Petak

16.00: (2,40) Radnik Surdulica (3,35) Radnički Niš (2,95)

18.00: (2,15) Spartak Subotica (3,35) Voždovac (3,45)

18.00: (7,50) Železničar Pančevo (4,20) Partizan (1,47)

Subota

19.00: (2,50) Mladost Lučani (3,35) Novi Pazar (2,85)

19.00: (1,48) Vojvodina (4,20) Javor (7,25)

Ponedeljak

19.00: (3,00) Napredak (3,45) Čukarički (2,35)

***kvote su podložne promenama

Odloženo: Crvena zvezda - TSC



tagovi

Dejan JoksimovićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara