Progovorio Krstajić: O Milivojeviću, Stojkoviću, Obradovićevim izjavama i Ramadaniju...

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.09.18. | 18:02

O novoj generaciji i pričama da će dobiti mentora

Orlovi su ponovo na okupu, repovi iz Rusije su i dalje prisutni. Fudbalski reprezentativci Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi i počeli pripreme za premijerne duele u Ligi nacija protiv Litvanije (7. septembar) i Rumunije (10. septembar).

Od mundijalske euforije nije ostalo ni „e“. Jasno je da je pred timom Mladena Krstajića dugačak put kako bi ponovo zadobilii poverenje razočarane nacije. Posebno, što su se na prosečne partije u Rusiji nakalemila nimalo afirmativna zbivanja oko nepozivanja Luke Milivojevića. Kapiten Kristal Palasa i jedan od najboljih srpskih vezista platio je ceh sastanka u Moskvi, kasnije je optuživan da je sa poznatim menadžerom Falijem Ramadanijem spremao puč u A selekciji.

Izabrane vesti

Mnogo negativnosti, mnogo nepotrebne priče, a malo dela. Zato će Mladen Krstajić biti pod posebnim pritiskom, možda većim od mundijalskog.
„Prvo želim da čestitam Zvezdi na velikom uspehu. Isto tako mi je žao što drugi naši klubovi nisu uspeli. Liga nacija je novo takmičenja u kalendaru UEFA. I pre Mundijala smo imali ideju da napravimo širu grupu igrača koji će odigrati ovih šest utakmica. Isto tako da isprobamo mlađe. Tu, pre svega, mislim na zlatne Orliće. Oni koji nisu sa nama ne znači da su precrtani“, poručio je na početku obraćanja Mladen Krstajić.

Naravno, morao je da odgovori na neprijatna pitanja. Pre svega da prokomentariše izjavu pomoćnika Milana Obradovića o navodnom pokušaju puča tokom Mundijala, koje je kasnije demantovao FSS preko Jovana Šurbatovića.
„Sa Obradovićem sam dugi niz godina. Znam ga kao igrača i čoveka, bili smo cimeri. Njegove izjave su činjenica i stojim iza njih“.

A onda je počeo da gađa Luku Milivojevića.
„Ja sam 20 godina igrao fudbal. Nekada sam se slagao sa šefovima , nekada ne. Nikada nisam izlazio u javnost i izražavao nezadovoljstvo. Ne mogu ja da kažem nekome šta treba da misli. Spisak sam znao 10. avgusta. Ne znam kako se pojavio taj intervju 21. avgusta. Možda je on znao da će bizi pozvan ili ne. Taj izjava ništa nije promenila. Iza ovih igrača ja stojim“.

Nije samo Milivojević „izvisio“. Na spisku nema možda i najboljeg srpskog golmana
„O Stojketu je suvišnu komentarisati. Vrhunski momak. On je svestan da mu je Srbija mnogo dala, kao i on Srbiji. Ovo je prosto prilika da mlađi golmani… Sve može da se kaže u lice, ja nisam sujetan“.

Sve više se priča da će Krstajić dobiti mentora. Pominjali su se Kosanović i Bajević.
„Ima tih komentara i priča, jer smo fudbalska nacija. Uz kafu se uvek gurne neka tema. Kosanovića ne poznajem, čuo sam o njemu lepe stvari Ne bih dalje da pričam. O Bajeviću mogu da kažem da je legenda. Ali ja to ne znam“.

Svi su insistirali na Luki Milivojevića. Selektor je izbegao odgovor o tome da li je imao verbalni sukob sa sjanjnim vezistom dan pre meča sa Brazilom.
„Niko nije precrtan… To prvo… Drugo ovde smo da bismo pričali o Litvaniji i Rumuniji. Nisam ja imao nikakav konflikt ni sa kim“.

Da li ste se čuli sa onima koji su precrtani.
„Nisam se čuo ja… Imamo sistem rada“.

Kako će javnost reagovati na sve ove priče?
„Tražite nešto što nema veze sa životom. Imali smo dobru atmosferu. Te stvari su se dešavale pred kraj svetskog prvenstva. Osećam da imate ideju da nas isporovocirate. Mislim da će navijači reagovati, rekao je Krstajić.

Foto: Star Sport


tagovi

Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara