Detalj sa večitog derbija (©MN Press)
Detalj sa večitog derbija (©MN Press)

Projekcija CIES: Kako će na kraju izgledati tabele u Srbiji, ligama Petice...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 13:21

Ko će biti šampioni, a ko će ispasti

Mnogo zanimljivih statističkih analiza donela je Fudbalska opservatorija (CIES) poslednjih godina, a sada je lansirala novu, koja će zaintrigirati fanove „loptanja“.

CIES je uradio predikciju kako će izgledati tabele na kraju sezone u 22 fudbalske lige Evrope, a procenu su uradili na osnovu statističkih parametara na utakmicama, među kojima su šutevi na gol, efikasnost, posed lopte itd.

Izabrane vesti

Analiza je urađena 10. februara, dakle pre poslednjeg vikenda i redovnog ligaškog kola širom kontinenta.

Među te 22 lige je i Srbija, a finalni zaključak nije iznenađenje: prema projekciji, titulu će osvojiti Crvena zvezda sa 106 bodova, dok će drugo mesto pripasti Partizanu sa 93. Treća će biti Vojvodina (75), a četvrti Čukarički (73).

Šest klubova koji će ispasti iz lige, po računici Opservatorije su Mačva, Zlatibor, Novi Pazar, Napredak, Bačka i Rad.

Navijačima Intera će prijati da čuju predviđanje CIES-a, jer ono govori da će njihov klub posle 11 godina podići titulu prvaka Italije. Nerazuri će osvojiti 81 bod, dva više od Milana, a tri više od Juventusa. Blizu će biti i Napoli, koji će sezonu okončati na četvrtom mestu sa 76 bodova.

Malo iznenađenje nas, kažu, čeka u Francuskoj. Lion će svrgnuti PSŽ sa šampionskog trona i to za jedan bod! U Engleskoj će se Mančester siti prošetati do krune sa 14 bodova više od Mančester junajteda, a Liverpulu će pripasti treće mesto. Atletiko Madrid će biti novi prvak Španije, sa tri boda više od Barselone.

Što se tiče Nemačke, tu dileme neće biti, Bajern će završiti trku sa šest koraka ispred Red Bul Lajpciga.

Sve prognoze CIES-a pogledajte na linku.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanSuperliga SrbijeInterSerija ABajern MinhenBundesligaAtletiko MadridPrimeraMančester SitiPremijer ligaLionLiga 1

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan
Inter
Man. Siti
Barselona
Juventus
Milan
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara