Proključalo u Holandiji: PSV do 2:2 u 90+2, Herenevenu sviran penal u 90+5 zbog ruke, VAR poništio odluku, igrači poludeli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.12.20. | 19:03

Kakav finiš utakmice na stadionu Abe Lenstra

Haos na kraju utakmice Abe Lenstra u Herenvenu! Sve zbog glavnog arbitra Basa Nejhejsa i VAR sistema koji je izgleda poništio jedanaesterac za domaći sastav u petom minutu nadoknade. Neverovatno šta se dešavalo na terenu u poslednja tri-četiri minuta susreta, a na kraju je rezultat ostao 2:2 (0:1).

Očigledno će se u Holandiji podići velika prašina zbog spornog detalja iz 95. minuta. U Herenvenu misle da je igranja rukom u kaznenom prostoru gostiju sigurno bilo, tako je na trenutak pomislio i glavni arbitar utakmice zbog čega je pokazao odmah direktan crveni karton Ibrahimu Sangareu, ali je posle nekoliko minuta neizvesnosti Nejhejs dobio signal iz VAR sobe da nije bilo namernog igranja rukom, odnosno da isto nije bilo za najstrožu kaznu, posle čega su poništeni i penal i crveni karton!

Izabrane vesti

Skočili su od besa na ovu odluku glavnog sudije fudbaleri Herenvena, jer nisu mogli da veruju šta im se dešava. Ali, više nije moglo ništa tu da se promeni, oba tima uzela su po bod.

PSV nije iskoristio loš vikend Ajaksa i Vitesea da preterano popravi bodovni minus na tabeli Eredivizije. Možda će vam zvučati šokantno, ali Filipsovci ni posle više od osam i po godina nisu uspeli da savladaju Herenven kao gosti, ali su bar u trećem minutu nadoknade stigli do tog gola vrednog boda. Strelac izjednačujućeg gola za 2:2 bio je rezervista Žoel Piru koji je na teren ušao nekih desetak minuta ranije. Odnosno nekoliko trenutaka pre nego što je Mičel van Bergen potpuno okrenuo rezultat i doveo Herenven u vođstvo od 2:1 u 78. minutu. A onda se desilo sve ono o čemu smo već pisali...


PSV je gotovo do 70. minuta imao gol prednosti. Ako je kladiocima za utehu, bar se nastavila tradicija kada se na Abe Lenstra stadionu nađu Herenven i PSV, pošto je četvrti put u poslednjih pet okršaja prošao tip GG.

Sve je počelo idealno za tim Rodžera Šmita, pošto je posle nepunih pola časa igre vođstvo doneo Mario Gece. Bio je to prvi gol nemačkog internacionalca posle bezmalo mesec dana. Prava majstorija na asistenciju Gakpa i akcija koju sam završio prvoklasnom reakcijom preko golmana protivničkog tima.

Mreže su mirovale sve do 69. minuta, kada su Vermani najavili preokret Herenvena. Džoi je pronašao starijeg Henka lukavim dodavanjem u prostor koji je presekao odbranu PSV kao vreo nož kroz puter, a finiš napada bio je rutinski.

Ali, sve ono što se dešavalo do kraja meča bilo je definitivno vanserijski. I nešto što će biti predmet stručnih analiza u Holandiji narednih dana, vrlo verovatno...

EREDIVIZIJA - 11. KOLO

Petak

Sparta Roterdam - Emen 2:1 (1:0)

/Duarte 22, Arui 58 - Arauho 52/

Subota

RKC - VVV 3:2 (1:1)

/Stokers 30, Touba 45, Danels 87 - Jakumakis 35, Van Kroj 51/

Fortuna Sitard - Viljem II 3:2 (3:0)

/Semedo 9, Polter 29, Fleming 44 - Pavlidis 66, Van der Hejden 87/

Ajaks - Tvente 1:2 (0:1)

/Tadić 58 - Menig 22, 84/

Zvole - Viteze 2:1 (0:1)

/Drost 65, Van Duinen 76 - Darfalu 7/

Nedelja

Fajenord – Herakles 0:0

AZ Alkmar – Groningen 1:2 (1:0)

/Kopmejners 21 – El Mesaudi 69, 74/

Utreht – Den Hag 1:1 (0:0)

/Hogma 48 – Kramer 85/

Herenven – PSV 2:2 (0:1)

/Verman 68, Van Bergen 78 – Gece 28, Piru 90+2/



tagovi

Mario Gece

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara