Foto: ©MN Press
Foto: ©MN Press

Proleterov prvi bod na Karađorđu u 2022. godini: Ninković ušao sa klupe i kaznio nonšalantnost Čuke

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 20:39

Bivši fudbaler Partizana postigao gol nekoliko desetina sekundi po ulasku na teren

Kako trenutno stvari stoje borba za titulu vodiće se do poslednjeg daha, baš kao i u trkama za četvrto mesto i očuvanje superligaškog statusa. Jedino Čukarički bije svoju bitku. Miljama je daleko od toga da ugrozi večite na vrhu, ali isto tako ni njemu niko ne može da preotme treću poziciju i plasman u Evropu. U takvoj situaciji očekivano je da u ekipi s vremena na vreme dođe do opuštanja. Da tim odigra ispod svog uobičajenog nivoa.

Baš to dogodilo se Brđanima na zatvaranju 29. kola u Novom Sadu. Izabranici Saše Ilića odigrali su jednu od slabijih partija u prolećnom delu sezone, ali i pored toga bili na dobrom putu da sa “Karađorđa” odnesu sva tri boda. Ipak, nemogćnost i nedovoljna odlučnost da ranije reše utakmicu Proleter je umeo da kazni i ugrabi zlata vredan bod - 1:1 (0:1). Najzaslužniji za to što domaćin nije vezao treći poraz je Nikola Ninković, bivši fudbaler Partizana koji je svega nekoliko desetina sekundi po ulasku sa klupe postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Remijem sa Čukaričkim, Proleter je osvojio prvi bod pred svojim navijačima u 2022. godini, pošto je protiv Radnika, Spartaka i Crvene zvezde ostao praznih ruku. Ujedno, bio je ovo tek peti bod za ekipu Dušana Bajića u prolećnom delu sezone. Povratak iz zimskog sna obeležili su pobedom nad kragujevačkim Radničkim, a zatim u narednih šest rundi osvojili samo bod remijem u Kruševcu sa Napretkom.

I večeras su dugo koketirali sa porazom. Imao je Čukarički veliki broj prilika da stigne do vođstva, prvo preko Lukića iz peterca, potom i preko Mijailovića udarcem sa distance, da bi onda i Rakonjac zatresao prečku posle ubacivanja iz kornera. Delovalo je kao da će se Proleter izvući, ali je minut pre odlaska na odmor Ndiaje doneo goste u zasluženu prednost. Vladisavljević je slabo reagovao, senegalski napadač traljavo šutirao, ali je nekako uz pomoć stative uspeo da ćušne loptu iza Petrićevih leđa.

U nastavku je beogradski tim ubacio u manju brzinu pokušavši da uspori tempo utakmice, te nije ni dolazio u priliku da još jednim golom overi pobedu. Za tako nonšalantan pristup stigla je kazna sredinom drugog dela. Kombinovali su Tomović i Dunđerski po desnom boku, odakle je bivši fudbaler Spartaka loptu zavrnuo na ivicu šesnaesterca, a Nikola Ninković iz prve uputio rezantan udarac za izjednačenje, i to nepun minut pošto je ušao u igru.

SUPERLIGA SRBIJE – 29. KOLO

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

/Dimić 18/

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

/Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68/

Subota

Partizan - TSC Bačka Topola 2:0

/Urošević 11, 38/

Radnički Kragujevac - Vojvodina 3:2 (2:0)

/Vidović 6, Mirić 33, Tomić 64 pen - Matić 76, Zukić 90+5 pen/

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

/Mitrović 33 - Katai 25, 47 i 61, Ben 75, Krstičić 86/

Metalac - Spartak 2:0 (1:0)

/Prestiž 30, Mandić 94/

Ponedeljak

Voždovac - Radnik Surdulica 4:0 (1:0)

/Hajdin 27, Ćirković 73, 79, Novaković 88/

Proleter - Čukarički 1:1 (0:1)

/Ninković 68 - Ndiaje 44/



tagovi

Superliga SrbijeČukaričkiProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara