Karim Adejemi (AFP)
Karim Adejemi (AFP)

Promena klime: Borusija i Salcburg se rukovali na 35.000.000, sad se Adejemi nećka

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 18:06

Do skoro je Dortmund imao Adejemijevo "da", a ubeđivao šampiona Austrije

Mesecima unazad priča se i piše o narednoj destinaciji talentovanog nemačkog napadača Karima Adejemija. Provlačila su se na listi interesenata imena mnogih evropskih velikana poput Bajerna, Barselone, pa i Pari Sen Žermena, ali najčešće je u centru pažnje bila Borusija iz Dortmunda. Sada nemački Skaj, pod vinjetom "ekskluzivno", donosi informaciju da se nemački velikan rukovao sa RB Salcburgom i da je dogovoren transfer vredan 35.000.000 evra.

Međutim, sada sportskom sektoru Borusije predstoji teži zadatak - da ubedi 20-godišnjeg ofanzivca iz Minhena da je Vestfalen pravo mesto za nastavak njegove obećavajuće karijere. Klub iz Dortmunda će mu ponuditi petogodišnji ugovor, ali prema pisanju Skaja, Adejemi trenutno nije siguran šta tačno želi i biće mu potrebno vreme da sve sabere i oduzme pre nego što donese odluku.

Izabrane vesti

Zanimljivo da su nemački mediji u proteklom periodu pisali da Dortmund ima Adejemijevo da, i da se čeka dogovor sa šampionom Austrije. Najtiražniji tabloid Evrope Bild je u decembru pisao da su čelnici Dortmunda predvođeni Hansom Joakimom Vackeom uspeli da ubede mladog napadača da je za njegov razvoj najbolje da dođe u klub gde će biti prvi špic, budući da je odlazak Erlinga Halanda na leto izvestan. Sada su se okolnosti u ozbiljnoj meri promenile. Nema dogovora oko ličnih uslova, prvenstveno kada je reč o potencijalnim bonusima i dodatnim klauzulama.

Skaj i dalje tvrdi da sve tri zainteresovane strane, Borusija, Adejemi i Salcburg, žele da dođe do transfera baš na Zignal Iduna park, ali Adejemi je istovremeno u pregovorima i sa Lajpcigom, Liverpulom i Pari Sen Žermenom.


tagovi

Karim Adejemi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara