(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Promocija Pitagorejaca i dobri duh Askolija Džigi Ninković (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 22:56

Krotone se vratio u Seriju A posle kiksa Specije. Filip Đorđević pogodio u važnom trijumfu Kjeva

Kakav dan za Kalabriju, kakav dan za maleni Krotone! Pitagorejci su se vratili nakon dve godine izgnanstva u Seriju A nakon što je Specija propustila da slavi u Kremoni. Pre toga je Krotone odigrao majstorski na gostovanju Livornu i slavio sa 5:1. U ovoj važnoj pobedi odličnom partijom je do 63. minuta igre, kada je već sve bilo rešeno i kada ga je zamenio čuveni Argentinac Maksi Gomez, učestvovao i bivši fudbaler Partizana, Cetinjanin Marko Janković.

A onda je usledilo iščekivanje i strepnja. Sve oči i uši u Krotoneu su bile uperene ka Kremoni ne bi li se videlo da li će Kremoneze, boreći se usput da opstanak, sprečiti Speciju da odnese sva tri boda. I tako ujedno prekinuti dramu i napraviti feštu na jugu Italije.

Izabrane vesti

Znali su naravno i učenici Đovanija Strope i svi navijači da još ima vremena za promociju, pošto predstoje završna dva kola, ali nije im se baš čekalo. Semafor na stadionu Đovani Cini ostao je nem do poslednjeg sudijskog zvižduka. Slavlje u Krotone je moglo da počne. Tako su uz bogati Benevento nov/stari stanovnici najvišeg ranga italijanskog fudbala čuveni Pitagoreanci

Najsiromašnija pokrajina Italije, Kalabrija, ponosna na grčke korene, što je ujedno uklesano i u simboliku Krotonea, locirana na samom dnu "čizme" tako bi mogla iduće sezone da ima čak dva kluba u Seriji A. Još samo da Leće uspe da izađe iz "crvene zone"na tabeli.

Odličnu partiju večeras u Seriji B pružio je i Nikola Ninković. Izdanak škole fudbala Partizana je sa dva gola Pordenoneu sačuvao čast domaćeg Askolija i nadu da neće završiti u Seriji C.

Kjevo je bilo pod imperativom pobede ne bi li ostalo u trci za baraž za promociju i to je odradilo maestralno baš protiv jednog od glvnih rivala u toj borbi, Čitadele slavivši sa ubedljivih 4:1 Poslednji gol na meču delo je našeg bivšeg reprezentativca, i izdanka škole Crvene zvezde, Filipa Đorđevića. To mu je deveti pogodak u prvenstvu i treći u poslednja dva kola.

SERIJA B – 36. KOLO

Livorno - Krotone 1:5 (1:3)

Askoli - Pordenone 2:2 (1:2)

Kjevo - Čitadela 4:1 (2:1)

Kosenca - Piza 2:1 (1:0)

Kremoneze - Specija 0:0

Entela - Peruđa 0:2 (0:2)

Frozinone - Benevento 2:3 (1:3)

Salernitana - Empoli 2:4 (1:3)

Trapani - Peskara 1:0 (1:0)

Venecija- Juvestabija 1:0 (1:0)




tagovi

Nikola NinkovićSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara