Promocija pod znakom pitanja: Sadik je u golgeterskoj krizi, Almerija ne ume sa timovima iz vrha

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 11:42

Andalužani su u sudaru sa timovima iz TOP 6 osvojili samo jedan od mogućih 18 bodova, a u goste im večeras dolazi lider Segunde Espanjol

Promena vlasničke strukture, 40.000.000 evra uloženih u dve godine na pojačanja i – ništa. Almerija je i dalje daleko od direktne promocije u Primeru. Prošle sezone ispala je u polufinalu plej-ofa, a sasvim izvesno će i ove put do elite morati da krči na isti način, doigravanjem, osim ukoliko u 35. kolu ne uskoče na jedan od poslednjih vozova do drugog mesta. Međutim, neće biti nimalo lako, jer u susret mu ide zahuktala mašina iz Barselone – Espanjol (21.00).

A Almerija ne ume sa timovima iz vrha. U dosadašnjem delu sezone nije dobila nijednu od šest utakmica sa timovima iz TOP 6. Zapravo, od mogućih 18 bodova osvojila je samo jedan. Pre dve nedelje imao je priliku da protiv Rajo Valjekana popravi skor, ali je pretrpeo poraz, zatim još jedan od Saragose u prethodnom kolu i sa svega pet od mogućih 18 bodova iz poslednjih šest utakmica našao se na osam koraka daleko od direktne promocije – najdalje u eri Turkija Al-Šeika, što je budućnost Hozea Gomesa u klubu iz Andaluzije stavilo pod znak pitanja.

Izabrane vesti

21.00: (3,10) Almerija (3,25) Espanjol (2,35)

Eventualnom pobedom večeras Almerija ne samo da bi prekinula niz od dva poraza, već bi zaostatak za drugoplasiranom Majorkom smanjio na pet i u poslednjih sedam rundi ostao sa izglednim šansama za direktan ulazak u viši rang. Međutim, znajući kako Rohiblankosi prolaze protiv timova iz vrha, pred njima je, čini se, nemoguća misija.

Espanjol je neporažen na prethodnih 11 utakmica u Segundi, a na poslednjih pet ostvario je maksimalan učinak i učvrstio se na liderskoj poziciji. Pride, Almerija najčvršću odbranu prvenstva (22 primljena gola na 34 utakmice) dočekuje bez drugog najefikasnijeg fudbalera tima Hozea Korpasa sa 11 pogodaka.

Stoga će sve oči biti uprte u najubojitijeg, Umara Sadika, koji je u poslednje vreme u naglom padu forme. Nigerijski napadač bio je konstantan tokom većeg dela sezone, ali je u od sredine marta zapao u golgetersku krizu, pošto je pogodio na samo jednoj od pet utakmica koje je odigrao u prethodnih mesec dana.

U drugom meču dana Leganes dočekuje Ponferadinu (19.00). Tim iz predgrađa Madrida ima tri boda manje od Almerije, i baš kao Andalužani, nada se direktnoj promociji, ali ju je sa samo jednom pobedom u prethodnih pet mečeva ozbiljno ugrozio.

19.00: (1,95) Leganes (3,35) Ponferadina (4,20)

Ponferadina s druge strane cilja mesto u plej-ofu, gde se i nalazila u većem delu sezone, ali je sa samo jednom pobedom iz prethodnih osam utakmica pala na osmu poziciju, sedam bodova daleko od mesta koje garantuje doigravanje.

Ponferadina je slavila u prvom delu sezone, ali ukoliko verujete u osvetu Leganesa, Mozzart vam na pobedu domaćina nudi najveću kvotu na svetu - 1,95.

SEGUNDA – 35. KOLO

Ponedeljak

19.00: (1,95) Leganes (3,35) Ponferadina (4,20)

21.00: (3,10) Almerija (3,25) Espanjol (2,35)



tagovi

Umar SadikAlmerijaEspanjolLeganes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara