Julijan Nagelsman i Tijago Mota (Reuters)
Julijan Nagelsman i Tijago Mota (Reuters)

Propali pregovori sa Nagelsmanom, Pari Sen Žermen se bacio na plan B

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 02:03

Šuška se da bi Tijago Mota mogao da se vrati u klub u kojem je igrao od 2012. do 2018. godine i gde je počeo da peče trenerski zanat

Traga Pari Sen Žermen deceniju i kusur za trenerom koji će mu doneti trofej Lige šampiona. Onaj u Ligi 1 postao je normalnost koja više maltene nije dostojna prave šampionske fešte. Pokušavali su Karlo Ančeloti, Loran Blan, Unaj Emeri (od njega je počela era Mbapea i Nejmara), zatim Tomas Tuhel, Maursijo Poketino, te nedavno ispraćeni Kristof Galtje. Nisu poslednja četvorica uspela ni da zauzdaju problematičnu svlačionicu na Parku Prinčeva gde se traži novi kormilar. A kako javlja pouzdani L'Ekip, to neće biti Julijan Nagelsman.

Mladi stručnjak što ga je Bajern krajem marta iznenadno smenio, nedeljama je pregovarao sa Parižanima, ali do dogovora nije došlo. Katarski vlasnici su želeli Nemca i Tjerija Anrija kao njegovog asistenta. Međutim, legendarni Francuz je odustao, a Nagelsmanov prethodni asistent Dino Topmeler je postao glavni trener Ajnhtrahta iz Frankfurta.

Izabrane vesti

Francuski mediji tvrde da Pari Sen Žermen pregovara sa B opcijom i da se u predstojećeoj nedelji očekuje promocija novog trenera iako nisu precizirali o kome se radi. Ali španski Relevo otkriva da je reč o Tijagu Moti bivšem fudbaleru francuskog velikana i čoveku koji je u minuloj sezoni vrlo uspešno vodio Bolonju u Seriji A.

Italo-Brazilac je trenersku karijeru upravo započeo u akademiji Pari Sen Žermena za koji je kao vezni fudbaler nastupao od 2012. do 2018. godine sakupivši čak 18 trofeja.

Prvi samostalni treneski angažman imao je u Đenovi, takmičarske 2021/22 vodio je Speciju, a početkom minule sezone nasledio je kormilo Bolonje od Siniše Mihajlovića. Ugovor sa Rosobluom mu važi do leta 2024. godine, ali su u članu Serije A svesni da postoji velika šansa da ih Mota napusti.

Podsetimo, 40-godišnji stučnjak je nedavno bio na meti Napolija koji je u međuvremenu preuzeo Rudi Garsija.


tagovi

Tijago MotaPari Sen ŽermenJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara