Propao plan za tandem Ronaldo - Nejmar, nije bilo dovoljno ni 100.000.000 plus Dibala

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.19. | 09:32

Juventus je bio ozbiljan

Celo leto je trajala sapunica oko Nejmarovog povratka u Barselonu, često se spekulisalo i o mogućnosti prelaska u Real Madrid, a stidljivo se u jednom trenutku pominjao transfer u Juventus.

Koliko god to sada delovalo čudno, zapravo je Juventus poslao konkretnu i verovatno najbolju ponudu Pari Sen Žermenu za Nejmara. Torinski dnevnik Tutosport, poznat po dobrim infromacijama iz Juventusa, otkriva kako je tekla priča između italijanskog šampiona i Brazilca.

Izabrane vesti

Juve je zagrizao još u aprilu kada su Nejmar i Ronaldo snimali reklamu za jednu telekomunikacionu kompaniju i kada su uspostavljeni prvi kontakti. Potom je Juventusov direktor Paratići sredinom jula počeo razgovore sa Nejmarovim zastupnicima kako bi pokrenuo temu Nejmarove plate. Brazilac u Parizu zarađuje 36.000.000 evra po sezoni što je za Juve previše. Ronaldo u Torinu ima 32.000.000 godišnje, ali svi ostali igrači su daleko ispod i niko nema ni platu veću od 10.000.000 evra. Nejmar bi u Torinu sigurno morao da igra za manje pare, ali to mu ne bi bio problem.

JUVENTUS OSVAJA SERIJU A - KVOTA 1,40

Juventusov problem je bio PSŽ. Francuski klub je sredinom jula još verovao da će Nejmar promeniti mišljenje i preseći sve priče o odlasku. Zato je odbijena Juventusova ponuda od 100.000.000 evra plus Paulo Dibala. Na kraju se ispostavilo da je ta Juventusova ponuda bila bolje od bilo koje Barselonine.

Juventusu je propao plan da napravi tandem RonaldoNejmar, ali ne treba zauvek otpisati ovu opciju. Juve je u poslednjih godinu i kusur dana transferima Ronalda i De Lihta pokazao da je potpuno konkurentan da dovodi najveće i najskuplje zvezde svetskog fudbala. Pa zašto ne bi i Nejmara...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara