Anhelinjo, Žoržinjo Vajnaldum i Peter Gulači (Foto: Reuters)
Anhelinjo, Žoržinjo Vajnaldum i Peter Gulači (Foto: Reuters)

Proradio Vajnaldum, ali uzalud: Hrabri Lajpcig nadigrao Svece, promašivao, pa sa kreča izvukao bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.11.21. | 22:58

Mančester Siti ubedljiv protiv Klub Briža - ponovo, het-trik Žoaa Kansela

Fudbaleri Pari Sen Žermena su pre dve nedelje imali ozbiljne probleme sa Lajpcigom na Parku Prinčeva, ali su zahvaljujući genijalnosti Lionela Mesija uspeli da upišu pobedu. Argentinac večeras nije mogao da pomogne saigračima zbog povrede mišića pa su Parižani morali da se zadovolje bodom. Više nisu ni zaslužili. Odvažna četa Džesija Marša ih je ponovo saterala u čošak, ali je ovoga puta imala nešto više sreće, pa je uspela da dođe do boda - tek prvog u Ligi šampiona ove sezone. Žoržinjo Vajnaldum je postigao svoj prvi gol u dresu Svetaca, a onda i drugi. Nije ipak bilo dovoljno za pobedu, jer je Dominik Soboslaj sa bele tačke spasao Bikove i četvrtog poraza - 2:2.

Silno motivisani domaćin je već u uvodnim sekundama imao dobru šansu, ali je zahvaljujući pribranosti Đanluiđija Donarume mreža gostiju ostala prazna. Samo sedam minuta kasnije, nije ni MVP minulog Evropskog prvenstva mogao ništa. Savršen centaršut Andrea Silve sa leve strane i rutinska egzekucija još jednog PSŽ-ovog "otpisanog sina". Kristofer Nkunku se samo poklonio, postigao peti pogodak u Ligi šampiona ove sezone, ali iz poštovanja prema bivšem klubu nije ga proslavio.

Izabrane vesti

Novi šok je usledio samo par minuta kasnije, kada je Danilo Pereira oborio Silvu u svom kaznenom prostoru. Bikovi su dobili penal, a loptu je na kreč stavio fudbaler nad kojim je napravljen. Portugalac je izgleda zaboravio nepisano pravilo prema kojem igrač nad kojim je napravljen prekršaj za najstrožu kaznu ne treba da izvede kazneni udarac. Traljavo je tukao, Donaruma ga je pročitao i sprečio da odlepi domaćina dok se maltene svi navijači nisu ni smestili na svoja mesta.

Usledio je ipak odgovor Parižana. Bolje rečeno - usledila je kazna. Proradio je Vajnaldum i pokazao Maurisiju Poketinu da na njega može itekao da računa, iako dosad nije dobijao pravu priliku. Našao se na pravom mestu u pravo vreme - dva puta i izvukao Svece u trenucima kada nisu baš blistali na terenu. Kada su se boriti za vazduh pod konstantnim pritiscima neumornog rivala. Ipak, mora se priznati da su kod prvog pogotka holandskog reprezentativca napravili sjajnu akciju. Zasijao je "supertim" iz francuske prestonice punim sjajem na momenat i to je bilo dovoljno da se zatrese mreža rivala. Drugi gol bio je plod pada koncentracije u odbrani nemačkog tima. Ostao je bivši fudbaler Liverpula zaboravljen pred golom, pa je rutinski glavom sa svega par metar sproveo loptu u mrežu.




U drugom delu je ponovo Lajcpig bio odvažniji, agresivniji, dok se PSŽ smireno branio i još jednom računao da će prevagu napraviti individualni kvalitet. Kilijan Mbape je pretio, nije ga htelo, sa druge strane je uporno izostajala prava egzekucija. I onda, kad se činilo da će se PSŽ ponovo provući, Presnel Kimpembe skače na leđa protivnika pred svojim golom - izgleda da je zaboravio na VAR. Posle gledanja snimka sudija Ekberg u drugom minutu nadoknade pokazuje na belu tačku - novi penal za Bikove. Ovoga puta odgovornost preuzima Dominik Soboslaj. Za razliku od Silve, Mađar je šutirao jako precizno, pogodio malu mrežu i poravnao. Ispostaviće se da je postavio i konačan rezultat.

"Kiks" Parižana iskoristio je Mančester Siti. Građani su ponovo upisali ubedljiv trijumf nad Klub Brižom, a da se nisu pošteno ni oznojili - 4:1. Tako su izbili na čelo grupe sa devet osvojenih bodova, jednim više od Svetaca.

Siti je očekivano bio dominantan. Ipak je usred Briža slavio sa 5:1, a dve nedelje nisu bile dovoljne da se situacija drastičnije promeni. Ponovo je belgijski šampion na trenutke pokazivao znake života, ali to večeras nije bilo dovoljno gostujućim igračima ni da se upišu u listu strelaca. Jedini gol Briža bio je delo defanzivca domaće ekipe Džona Stounsa. Mora se ipak priznati da engleski reprezentativac nije mogao bolje da odreaguje, kada ga je sa par metara saigrač napucao u glavu, da bi se lopta potom odbila u mrežu nemoćnog Edersona.

Stounsovim autogolom Briž je poravnao rezultat. Dva minuta pre toga su Građani poveli preko Fila Fodena. Rutinski je sproveo loptu u mrežu sa par metara posle centaršuta Žoaa Kansela. Do kraja prvog dela se mreže nisu ponovo tresle, a u nastavku je loptu iz gola vadio samo Simon Minjole.

Prvo ga je Rijad Marez savladao u 54. minutu. Ostao je usamljen na ivici peterca, Kanselo je poslao savršen centaršut, pa je Alžircu ostao lakši deo zadatka. Opseda pred golom Briža ponovo se isplatila Sitiju u 72. minutu, kada je posle lepe akcije i asistencije Ilkaja Gundogana na 3:1 povisio Rahim Sterling. Konačan rezultat postavio je Gabrijel Žesus u sudijskoj nadoknadi na asistenciju Kansela - treću na meču.



LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa A

Sreda

Mančester Siti - Klub Briž 4:1 (1:1)

/Foden 15, Marez 54, Sterling 72, Žesus 90+2 - Stouns 17ag/

Lajpcig - Pari Sen Žermen 2:2 (1:2)

/Nkunku 8, Soboslaj 90+2p - Vajnaldum 21, 39/



tagovi

Žoržinjo VajnaldumDominik Soboslaj

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara