FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Prosinečki ne može bez fudbala, pred angažmanom u Albaniji

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.10.23. | 19:58

Legenda Crvene zvezde željna novih izazova

Svega dva meseca i sedam utakmica presedeo je Robert Prosinečki na klupi Rudeša. Otkaz u hrvatskom prvoligašu dobio je početkom septembra, a svega mesec i po nakon što se razišao sa klubom iz Kranjčevićeve ulice, hrvatski strateg pregovara sa čelnicima Partizanija iz Tirane o preuzimanju tima iz albanske prestonice.

Interesantno, na mestu šefa stručnog štaba nasledio bi zemljaka Zorana Zekića koji je otišao u Osijek.

Izabrane vesti

Partizani je aktuelni šampion Albanije, ali mu u tekućoj sezoni ne ide najbolje. Ekipa je četvrtoplasirana u domaćem prvenstvu i nije uspela da se kvalifikuje u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Veliki Žuti bi u slučaju da se angažman obistini zapretio da postane pravi trenerski globtroter, budući da bi mu Albanija bila čak sedma zemlja u kojoj je radio u poslednjih 13 godina. Najudaljenije bile su Azerbejdžan i Turska. Pominjao se prethodnih dana bivši igrač Zvezde, Barselone, Real Mardrida... kao potencijalni kandidat za trenera turskog Samsunspora, ali se klub iz crnomorske luke odlučio za iskusnog Nemca Markusa Gizdola.

Prosinečki se tokom svoje trenerske karijere najduže zadržao na poziciji selektora Azerbejdžana, oko tri godine (2014 - 2017), ali od tada praktično ni na jednom poslu nije povezao dve godine, dobrim delom i zbog zdravstvenih problema tokom mandata na klupi BiH 2018. i 2019. godine.



tagovi

Robert ProsinečkiPartizani Tiranaalbanski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara