Robert Prosinečki (©Reuters)
Robert Prosinečki (©Reuters)

Prosinečki: Večiti derbi najbliži Superklasiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 18:15

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde govorio o argentinskom fudbalu u razgovoru za tamošnju radio stanicu

Malo je takvih koji su mogli da posvedoče o El Klasiku iz oba ugla. Robert Prosinečki jedan je od njih. Pritom, sadašnji trener Kajzerija osetio je i kako je biti deo večitog derbija, doduše, samo u dresu Crvene zvezde. Međutim, kada je reč o najvećem derbiju na svetu, nekadašnji fudbaler između ostalih Reala i Barselone nema dilemu – Superklasiko.

Gostujući na jednoj argentinskoj radio stanici, Prosinečki je govorio o fudbalu u ovoj južnoameričkoj zemlji, te je prvo istakao šta ga asocira na pomen Argentine.

Izabrane vesti

"Kada kažete Argentina, u mojoj zemlji svi pomisle na Boku Juniors, zbog Maradone i istorije kluba. Često gledam mečeve Boka – River i za mene je to najbitniji derbi. Tu je onaj između Real Madrida i Barselone, ali nije to isto. U mojoj zemlji, Jugoslaviji, postoji jedan između Crvene zvezde i Partizana, koji je manje-više kao Superklasiko“, rekao je Prosinečki u razgovoru za Super Deportivo Radio. Nije Robi precizirao po kom kriterijumu je uporedio dva velika derbija, ali možemo da pretpostavimo da se radi o atmosferi. Kvalitet sigurno nije u pitanju.

A kada se već latio fudbala u Argentini, nije mogao da izbegne ni pitanje na temu Lionela Mesija.

Leo pravi razliku u ovih 10-15 godina u evropskom fudbalu. On je igrač potpuno drugačiji od ostalih i zbog toga je za mene jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Sigurno radi na tome da osvoji Svetsko prvenstvo. Već je jednom bio u finalu, ali nije uspeo i to je ono što mu treba, a što Maradona ima, da bi bio najbolji. Što se tiče njegovih kvaliteta, o tome ne treba ni da pričamo.“

Za kraj, trener Kajzerija je izdvojio i svog omiljenog fudbalera sa argentinskog područja.

"U vreme Maradone bili su još i Valdano i Buručaga, sada s Mesijem tu su Di Marija i Aguero, svi oni igraju za velike klubove i dobri su. Ko 1978. nije znao za Marija Kempesa. Ali, sviđao mi se Rikelme. Sećam ga se iz Viljareala gde je igrao vrlo dobro. I dalje ne razumem zbog čega nije uspeo u Barseloni. Možda zbog Van Gala ili zbog ekipe, ne znam, ali taletan je bio prisutan“, zaključio je Prosinečki

 


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanVečiti derbiBoka juniorsSuperklasikoRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara