Ruben Vinagre (©Reuters)
Ruben Vinagre (©Reuters)

Prošle sezone hit šampionata, ove borba za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 12:31

Famalikao u seriji od četiri poraza u Primeiri. Protiv Belenensesa neće biti u timu suspendovanog Srđana Babića, nekadašnjeg štopera Crvene zvezde

Nije fraza da je druga sezona u eliti teža od premijerne. To je na svojoj koži najbolje osetio Famalikao. U prošlom šampionatu kao debitant u Primeiri bio je hit, u poslednjem kolu mu je izmakao plasman u Evropu. Ekipa je letos promenjena, nosioci igre su napustili tim, pa sada Famalikao strepi za opstanak. Posle serije od četiri poraza tim iz Vila Nove de Famalikaa je na pretposlednjem mestu, sa samo bodom više od "fenjeraša" Farensea.

Domaćin danas (21.30) traži bodove protiv skromnog Belenensesa u prvom meču 19. kola elitne lige Portugalije. Za domaćina neće biti u timu nekadašnjeg štopera Crvene zvezde Srđana Babića. On je suspendovan zbog kartona. Dok je nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje standardan na poziciji štopera, drugi Srbin u Famalikau, Andrija Luković, na granici je između startne postave i klupe za rezerve.

Izabrane vesti

Belenenses ima tri boda više od Famalikao, a bez pobede je već tri kola u Primeri, odnosno četiri računajući i poraz od Benfike u Kupu Portugalije. Na klupu ovog kluba sedi Petit, nekadašnji reprezentativac Portugalije.

Beleneses je ekipa na čijim utakmicama pada ubedljivo najmanje pogodaka u Portugaliji. Na devet vezanih utakmica ovog tima u Primeiri dolazio je tip 0-2, a postigao je samo devet golova na 18 utakmica.

Dok je Belenenses tim sa najmanje postugnutih golova u šampionatu, Famalikao je negativan rekorder lige. Primio je čak 32 pogotka na 18 utakmica. U prvom delu sezone, Famalikao je u gostima pobedio današnjeg rivala sa 2:1.

Prvu utakmicu 19. kolu šampionata Portugalije, Famalikao - Belenenses (21.30) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

FamalikaoBelenensesPortugalPortugal 1Primeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara