Arteta i Smit Rou (Reuters)
Arteta i Smit Rou (Reuters)

Prošle sezone ubitačan i najbolji strelac, u novoj neprimetan: Smit Rou operisao prepone

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 13:59

Ofanzivni vezista Arsenala ponovo na treninzima tek od decembra

Bio je Emil Smit Rou pravo otkrovenje Arsenala prošle sezone. Mikel Arteta mu je ponudio priliku, a mladi Englez ju je oberučke prihvatio i kao ofanzivni vezista postigao 10 pogodaka u Prmeijer ligi. Bukajo Saka je imao jedan više, ali ako izuzmeno golove van bele tačke, Smit Rou je bio najbolji strelac Tobdžija.

Međutim, španski stručnjak je u novu sezonu ušao sa novom idejom. Prvo je krajem jula učinio Martina Edegora novim kapitenom Arsenala, a potom ga zakucao u startu postavu. Smit Rou ne samo da je izgubio epitet standardnog, već je od starta sezone jedva video terena - četiri puta je ušao sa klupe u Premijer ligi i sakupio samo 47 minuta fudbala.

Izabrane vesti

Tome je očigledno doprinela i nelagodnost koju je Smit-Rou poslednjih meseci osećao u preponskom delu. Ona je u velikoj meri limitirala intenzitet sa kojim je mladi Englez pristupao treninzima, a samim tim i veću minutažu.

Nakon duela sa Mančester junajtedom početkom septembra kada je proveo na terenu 16 minuta, u konsultaciji sa specijalistima i razgovorima sa klupskim medicinskim timom, Emil je odlučio da ode pod nož, kako bi sanirao povredu preponske tetive. Operisan je pre nekoliko dana u Londonu i već počeo sa programom rehabilitacije.

Klub je na zavaničnom sajtu potvrdio da će se 22-godišnjak vratiti treninzima u decembru mesecu. To znači da će Smit-Rou sigurno propustiti 13 duela (sedam premijerligaških) do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a teoretski bi mogao da se vrati na Boksing dej i mali gradski derbi sa Vest Hemom.


tagovi

Emil Smit RouArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara