Prozivka na Čika Dači: Tomića hoće Mladost, kasni Evandro, izostali Čolović i Ponjević

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.12.22. | 16:04

Radnički zakazao šest provera tokom zime

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca )

Na dan velikog finala Svetskog prvenstva u Kataru, kragujevački superligaš ozvaničio je početak priprema za prolećni deo sezone u Mozzart Bet Superligi, gde ga očekuje nastavak borbe za plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Izuzev opravdano odsutnih Stefana Čolovića i Dajana Ponjevića, kao i Brazilaca Evandra da Silve, koji je dobio nešto duži odmor, svi ostali igrači odazvali su se prvoj prozivci šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića.

Prisutne igrače je u ime kluba pozdravio sportski direktor Slavko Perović, poželevši im pre svega dobro zdravlje i puno uspeha u nastavku sezone.

“Svi u klubu, navijači, građani Kragujevca, izuzetno smo ponosni na rezultate koje ste ostvarili u protekloj polusezoni. Naš cilj ostaje isti, a to je plasman u plej-of. Kako bismo to ostvarili, neophodno je pre svega da poštujemo sebe, kako bi nas i drugi poštovali. Želim da sačuvate to samopouzdanje koje vas je krasilo u jesenjem delu sezone i da u svaku utakmicu ulazite bez bilo kakve bojazni, svesni kvaliteta koji posedujete. Radnički je veliki klub sa bogatom tradicijom, koji ne treba da se zadovoljava malim stvarima. Došao je trenutak da svi zajedno ovaj klub podignemo na jedan viši nivo”, istakao je Perović u uvodnom obraćanju igračima.

Posle sportskog direktora, reč je uzeo šef stručnog štaba Dejan Joksimović, koji je igrače upoznao sa planom i programom zimskih priprema. Crveni će uvodnu fazu priprema sprovesti u Kragujevcu, gde će odigrati i prve dve kontrolne utakmice, sa Kolubarom (4. januar) i lučanskom Mladošću (11. januar). Za 14. januar planiran je odlazak u tursku Antaliju, gde Kragujevčane očekuju još tri provere protiv mađarske Kišvarde, ruskog Jeniseja i Kajsara iz Kazahstana. Povratak iz Antalije predviđen je za 25. januar, a do početka prolećnog dela sezone i utakmice sa Voždovcem na “Čika Dači” Šumadince očekuje još generalna proba sa Radnikom iz Surdulice.

“Uvodnu nedelju priprema iskoristićemo za individualne testove i medicinske preglede igrača, a nakon toga polako krećemo sa ozbiljnijim radom. Ono što će svakako biti ključno, to je da taj nivo fizičke pripemljenosti podignemo na što je moguće viši nivo, kako bismo što spremnije dočekali početak prolećnog dela takmičenja. Takođe, imaćemo i nekoliko kontrolnih utakmica, koje će nam pomoći da što pre uđemo u optimalnu formu i uhvatimo željeni takmičarski ritam”, kaže Dejan Joksimović, šef stručnog štaba Crvenih sa stadiona Čika Dača.

Pored petorice igrača sa kojima je sporazumno raskinuta saradnja po završetku jesenjeg dela sezone, klub su u međuvremenu napustila još dvojica prvotimaca, hrvatski internacionalac Marko Šimić i pouzdani defanzivac Dušan Cvetinović, koji je prešao u redove TSC-a iz Bačke Topole. Na izlaznim vratima je i kapiten Nemanja Tomić, za koga je kako se priča ozbiljno “zagrizla” lučanska Mladost, koja u svojim redovima već ima dvojicu bivših igrača kragujevačkog tima, Marka Mirića i Aleksandra Varjačića.

“Lagao bih kada bih rekao da nas ova situacija sa Cvetinovićem i potencijalni odlazak Nemanje Tomića nisu poremetile. Očigledno je da su naši igrači nakon odlične polusezone privukli pažnju brojnih klubova, koji se čak ne libe da izdvoje i novac za njihovo obeštećenje, kao što je to slučaj sa transferom Dušana Cvetinovića u TSC. To je nešto sa čime moramo da se borimo i što nam svakako otežava takmičarske planove, ali ne želimo da od toga pravimo bilo kakvu vrstu alibija. Na nama je da učinimo sve što je u našoj moći da kao klub dovoljno napredujemo do onog nivoa gde nam se ovakve situacije više neće dešavati”, osvrnuo se sportski direktor Perović na odlaske pomenutih igrača.

Kada je reč o pojačanjima, Kragujevčani će se po svemu sudeći i ovoga puta voditi onom starom narodnom maksimom “dvaput meri, jednom seci”. 

“Naravno da smo u potrazi za pojačanjima, ali poučeni iskustvom iz prethodnog prelaznog roka, kada smo morali da sačekamo na prava pojačanja, ni sada ne želimo da brzamo sa dovođenjem novih igrača. Pažljivo pratimo tržište i nastojimo da pronađemo one igrače za koje smo sigurni da nam mogu doneti potreban kvalitet na određenim pozicijama”, naglašava Perović.

Kao po običaju, pripremama je priključeno i nekoliko momaka iz omladinske selekcije, koji će pokušati da se nametnu Dejanu Joksimoviću i njegovim saradnicima iz stručnog štaba.

“Omladinska škola već par godina unazad radi jako kvalitetno, što se po mom mišljenju malo potencira jer se veća pažnja, normalno, posvećuje prvom timu. Moram da isteknem da smo u maltene svim mlađim kategorijama ostvarili zapažene rezultate. Kadeti, pioniri i petlići su jesenji prvaci u svojim ligama, dok su omladinci polusezonu u Omladinskoj ligi Srbije završili na visokom trećem mestu, odmah iza Partizana i Crvene zvezde, što je do pre par godina bilo prosto nezamislivo. Pojedini momci iz te selekcije su priključeni pripremama prvog tima i od njih očekujemo da se poput Nikole Miličića, Đorđa Jovanovića i Vladimira Tomovića, momaka koji su tokom jeseni dobili priliku u prvom timu, izbore za svoju šansu. Naš plan je da i u budućnosti “crpimo” igračke resurse iz našeg podmlatka jer je to jedini pravi put za dalji razvoj i egzistenciju kluba”, dodaje Perović.

Šef struke Kragujevčana Dejan Joksimović upozorava da će drugi sezone biti možda čak i za nijansu teži u odnosu na prvi deo takmičenja, ali se ipak nada da će njegova ekipa uspeti da ostvari svoj glavni takmičarski cilj, a to je plasman u plej-of.

“Uzevši u obzir raspored i činjenicu da se veliki broj ekipa već sada ozbiljno pojačao, sigurno da nas očekuje možda još teži i zahtevniji posao u nastavku sezone. Mi smo i u prvom delu sezone pokazali da možemo da se ravnopravno nosimo sa svakim rivalom u ligi i verujem da ćemo uz odgovarajuća pojačanja na pojedinim deficitarnim pozicijama u timu biti još konkurentniji u borbi za plej-of”, konstatuje Joksimović.



tagovi

Radnički KragujevacNemanja TomićSlavko PerovićDejan JoksimovićMozzart Bet SuperligaStefan Čolović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara