Prst sudbine... Andrija Živković presudio Benfiki, propast jednog od najvećih projekata Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.09.20. | 21:47

PAOK zasluženo ide u plej-of, tamo ga čeka Krasnodar

Jedan od najskupljih projekata ove sezone propao je pre nego što je kompletiran! Benfika nije uspela da pregrmi praznu Tumbu, PAOK je bio bolji (2:1) i prošao u plej-of, a da sve bude gore po najveći portugalski klub njihovu propast potpisuje niko drugi do - Andrija Živković!

Srpski reprezentativac pre nekoliko dana je napustio Luž kao višak. Kada su Solun i PAOK prvi put pomenuti kao njegova buduća destinacije odmah je upalo u oči da bi Živković mogao da debituje baš protiv svog bivšeg kluba. Dobro, ovo večeras mu ipak nije bio debi, igrao je proteklog vikenda 14 minuta u prvenstvu, međutim brzonogi krilni napadač večeras je postigao debitantski pogodak za novi klub i veoma uspešno počeo da se isplaćuje Grcima.

Izabrane vesti

PAOK se tako po treći put plasirao u završnu kvalifikacionu rundu i imaće novi pokušaj da se konačno, po prvi put u istoriji, domogne grupne faze Lige šampiona. Podsetimo, poslednji put, u sezoni 2017/18. u tome ih je sprečila upravo Benfika. Bolju osvetu crno-beli nisu mogli ni da sanjaju.

Imao bi na tu temu osvete ponešto da kaže i Andrija Živković, sigurni smo u to, ali srpski internacionalac se suzdržao, čak nije želeo da slavi gol koji je definitivno presudio Benfiki...

PAOK-ova poslednja prepreka na putu do Lige šampiona je ruski Krasnodar. Benfika takmičenje nastavlja u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ako ćemo po statistici Benfika je imala dosta više od igre. Tako nešto bilo je i očekivano, uzimajući u obzir veći individualni kvalitet Portugalaca. Abel Fereira bio je svestan svega toga, postavio je čvrstu odbranu, sa petoricom pozadi i u velikoj meri uticao na konačan ishod. Bila je to taktički perfektna utakmica PAOK-a koji bez obzira na potčinjenost u posedu (samo 28 odsto u prvom poluvremenu) nije dozvolio mnogo šansi gostima. A svoje je znalački iskoristio.

Treba pomenuti izvanrednu partiju i drugog Živkovića, golmana Živka, koji je nekoliko puta sjajno ušao u šut Portugalcima i tako sprečavao prvo vođstvo, a kasnije i izjednačenje.

Veoma dobru partiju pružio je i levi spoljni domaćeg tima Dimitris Janulis (24), momak kojeg već duže vreme merka Atalanta. Posle večerašnjeg izdanja cena će mu sigurno skočiti. Italijani sada mogu samo da sanjaju da će ga kupiti za 7-8 miliona evra. Pa još ako PAOK uđe u Ligu šampiona...

Janulis je najzaslužniji za prvi gol PAOK-a. Njegov je bio ključni pas, potom divno ubacivanje, da bi na kraju bukvalno naterao Jana Fertongena da ugura loptu u sopstvenu mrežu.

Abel Fereira na sebe može da uzme zasluge i zbog pravovremenih izmena. Andriju Živkovića na teren je poslao u 67. minutu, a ovaj utakmicu rešio samo osam minuta kasnije...

Šta reći o Benfiki?

Vratio se Žorž Žezus, uložen je grdni novac (do sada oko 80.000.000 evra), dovedena ozbiljna pojačanja poput Evertona iz Gremija, Nunjeza iz Almerije, Pedrinje i Valdšmita, pomenutog Fertongena... Nije Benfikin cilj bio samo ulaz u grupnu fazu, već da pokuša da prezimi u elitnom takmičenju.

Posle ovakvog sloma pitanje je kojim će putem dalje lisabonski velikan...

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO (JEDAN MEČ)

Utorak

Dinamo Kijev - AZ Alkmar 2:0 (0:0)

/Rodrigez 49, Šarapenko 86/

PAOK - Benfika 2:1 (0:0)

/Janulis 63, Živković 75 - Rafa Silva 90+4/

20.30: (2,30) Gent (3,35) Rapid Beč (3,10)

Sreda

17.00: (3,60) Omonija (3,00) Crvena zvezda (2,25)

19.00: (3,00) Ferencvaroš (3,20) Dinamo Zagreb (2,45)

19.00: (2,75) Karabag (3,20) Molde (2,65)

19.00: (1,65) Makabi Tel Aviv (3,80) Dinamo Brest (5,50)

20.30: (2,75) Midtjiland (3,05) Jang Bojs (2,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara