(©Reuters)
(©Reuters)

Prštalo u Bundesligi: Pukle dve petarde, Dortmund se vratio u trku za Ligu šampiona, Radonjić loš... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.02.21. | 17:23

Saša Kalajdžić ponovo strelac...

Bajern se uozbiljnio nakon što mu je RB Lajpcig prišao na samo dva boda, Borusija iz Dortmunda konačno je odigrala utakmicu u kojoj su njeni navijači mogli da uživaju, bez strepnje za konačan ishod, dok je Štutgart kao maljem potvrdio Šalkeovo stradanje i sigurnu selidbu u niži rang. U svom prvom startu za Hertu naš Nemanja Radonjić odigrao je ispod svakog nivoa, pa ga je trener Pal Dardai u porazu od Volfzburga zamenio već na poluvremenu.

Posle Bajernovog trijumfa nad Kelnom od 5:1 pritisak je ponovo na Lajpcigu. Bikovi moraju da u poslednjem meču subotnjeg programa dobiju Borusiju iz Menhengladbaha u derbiju kola kako bi se vratili na minus dva i učinili da sve ostane u njihovim rukama. Jer podsetimo, ako ni jedni ni drugi ne kiksnu u narednim nedeljama početkom aprila imaćemo utakmicu sezone, pošto Bavarci idu u Lajpcig.

Izabrane vesti

Nakon što je prosuo pet bodova u prethodna dva kola "večiti šampion" Nemačke nije imao kud. Imao je imperativ pobede u sudaru s Jarčevima. Keln igrao bez pritiska i pružio sasvim solidan otpor u prvih 45 minuta. Imao je u jednom momentu 1:2, odnosno stativu na 1:3, kada je Manuel Nojer napravio katastrofalnu grešku i izgubio loptu pred svojim golom.

Videvši da je vrag odneo šalu Bajern je morao da doda gas, Hansi Flik je na teren poslao Tomasa Milera i Serža Gnabrija, što je u potpunosti promenilo fizionomiju domaćina. Mileru je bilo potrebno svega pet sekundi da namesti drugi gol Robertu Levandovskom za 3:1, a u finišu Keln je s još dva gola dokrajčio Gnabri.

Divnu partiju pružio je Leon Gorecka (tri asistencije), pokazavši kako izrasta u ozbiljnog lidera na sredini terena i kreatora igre (podsetio je na dana kad je u Šalkeu bio motor tima), međutim ponovo je centralne reflektore na sebe privukao Levandovski, došavši do cifre od 34 gola u 32 utakmice ove sezone.

Poljaka niko u Nemačkoj ne može da zaustavi. Zlatna kopačka Evrope ponovo će u njegove ruke, a najverovatnije i Zlatna lopta, koju je zaslužio i za 2020. godinu.

Ono što može da brine Flika jesu učestale greške odbrane. Bajern je već primio više golova nego za čitavu prethodnu sezonu, a gol Kelna pao je upravo posle teškog nesporazuma Davida Alabe i Džeroma Boatenga. Moraće nemački stručnjak da utegne svoje defanzivce do ključnih borbi u Ligi šampiona kako bi bio ozbiljan konkurent za novu titulu prvaka Evrope...

Džejdon Sančo u potpunosti se vratio na nivo igara iz prošle sezone. Kao i u prošlom kolu protiv Šalkea - gol i asistencija u meču protiv Bilefelda za pojačavanje respektabilnog učinka - 11 golova i 16 asistencija. Na njegovim krilima Borusija je slomila otpor Arminije u drugih 45 minuta. Sančo je namestio gol Mahmudu Daudu u 48. minutu, pa sa penala praktično rešio pitanje pobednika na isteku sata igre...

Milioneri su sada preskočili Leverkuzen i na tri su boda od Ajntrahta, koji je četvrti trenutno.

A Saša Kalajdžič ne planira da stane. Momak srpskog porekla učestvovao u rasturanju Šalkea novim pogotkom, šestim na poslednjih pet utakmica. I ponovo se saradnja Sosa - Kalajdžić pokazala dobitnom. Hrvatski bek namestio je danas dva gola. Gosti iz Gelzenkirhena nisu imali nikakvih šansi.

I za kraj Volfzburg i još jedna defanzivna klinika Olivera Glaznera. Na osmoj utakmici u nizu Vukovi nisu primili gol, potvrdivši status druge najbolje odbrane lige. Nemanja Radonjić konačno je dočekao šansu da startuje, ali nije se proslavio. Daleko od toga. O tome će najbolje izmena već na poluvremenu. Međutim Hertin problem danas nije bio samo srpski reprezentativac.

Volfzburg je zaključao sve prilaze svom golu. Ništa Berlinci nisu mogli ni u drugom delu meča...

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)

/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 – Silva 9/

Subota

Bajern - Keln 5:1 (2:0)

/Čupo Moting 18, Levandovski 38, 65, Gnabri 82, 86 - Škiri 49/

Dortmund - Bilefeld 3:0 (0:0)

/Daud 48, Sančo 59pen, Rejnijer 81/

Štutgart - Šalke 5:1 (3:1)

/Endo 10, 26, Kalajdžić 34, Klement 88, Didavi 90+2 - Kolašinac 40/

Volfzburg - Herta 2:0 (1:0)

/Klinter 38ag, Lakroa 89/

18.30: (1,72) RB Lajpcig (3,60) Menhengladbah (5,10)

Nedelja

13.30: (2,50) Union Berlin (3,30) Hofenhajm (2,85)

15.30: (2,20) Majnc (3,35) Augzburg (3,35)

18.00: (1,95) Leverkuzen (3,50) Frajburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara