Fudbaler Rample Juniors (©AFP)
Fudbaler Rample Juniors (©AFP)

Prštalo u kafanskom derbiju: Pet golova, dva crvena kartona i Amerika na korak od elite

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 02:42

U prvom meču plej-ofa za plasman u prvu urugvajsku ligu slavili su fudbaleri Sud Amerike - 3:2

Prva runda u duelu starih kafanskih prijatelja pripala je ekipi Sud Amerike. Slavili su Narandžasti protiv Rampla Juniorsa (3:2), u sudaru klubova koji su nastali u istom lokalu još 1914. godine u Montevideu. Iako gaje bratske odnose, večeras je prštalo na Čarui u glavnom gradu Urugvaja. Viđeno je pet pogodaka i po jedan crveni karton na obe strane, jasno je da će jednako zanimljivo biti i za pet dana u revanšu na istom mestu.

Samo 30 sekundi trebalo je ekipi Amerike da povede, Ramirez je iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane i zatresao mrežu Industrijalaca. Bilo je jasno da nas očekuje fantastična fudbalska predstava. Potvrda toga stigla je 12 minuta kasnije, Serveti glavom trese mrežu Narandžastih. Nadskočio je odbranu rivala i sa par metara udarcem glavom poravnao rezultat.

Izabrane vesti

Nisu se dugo radovali, igrao se 20. minut kada je Himenez sjajnim udarcem levicom pocepao mrežu Rampla Juniorsa i vratio prednost domaćoj ekipi. Drugom pogotku Sud Amerike prethodila je još jedna greška odbrane Juniorsa, loše ispucana lopta, poklon je iskoristio Himenez i poslao pravi projektil u praznu mrežu.

Otišlo se sa 2:1 na odmor, da bi posle samo tri minuta igre u drugom delu Amerika ostala sa igračem manje. Romero je zaradio direktan crveni karton. Rampla Junrios brojčanu prednost koristi u 67. minutu, kada je Maćado postigao sjajan pogodak. Dobio je loptu u kaznenom prostoru rivala, izvrsno je šutirao sa desne strane i poslao je visoko u dalji ugao.

Usledila je još jedna smušena reakcija odbrane Industrijalaca, pa je posle samo 10 minuta Sud Amerika stigla do prednosti i sa igračem manje. Duga lopta, loša reakcija odbrane, lopta potom stiže do Kamarda, napadač Narandžastih nije imao milosti. Projektil sa ivice kaznenog prostora i 3:2. Sve je postalo jasno u Montevideo kada je Kristijan Sension zaradio crveni karton, pa su i gosti imali desetoricu na terenu.

URUGVAJ 2, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU - FINALE (PRVI MEČ)

Nedelja

Sud Amerika - Rampla Juniors 3:2 (2:1)

/Ramirez 1, Himenez 20, Kamarda 77, Romero 48 c.k. - Serveti 13, Maćado 67, Sension 90 c.k./


tagovi

Urugvaj 2Sud AmerikaRampla Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara