Radost Palmeirasa (©Reuters)
Radost Palmeirasa (©Reuters)

Prva sila Južne Amerike melje sve pred sobom: Palmeiras u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 04:56

Ituano bio lak plen za Verdao na startu eliminacione faze šampionata Paulista

Nije ni Flamengo, ni Boka, ni River, već - Palmeiras. Drži Verdao čas fudbala treću godinu uzastopce na južnoameričkom tlu, postao je prva sila na Zelenom kontinentu. U Kopa Libertadores nema mu ravnih, podigao je trofej i u Rekopa Sudamerikani, a sada ide i po pehar u brazilskom šampionatu Paulista.

Na međunarodnoj sceni u Južnoj Americi niko ne može Palmeirasu da stane na kraj, čak je i Čelsi na Svetskom klupskom prvenstvu gutao knedle i pošteno se oznojio kako bi postao planetarni vladar i produžio dominaciju evropskih klubova. Od finala Svetskog prvenstva i okršaja sa londonskim Plavcima neporažen je Palmeiras, a trijumfom nad Ituanom plasirao se u polufinale plej-ofa - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Vezao je Verdao 11 meč u nizu bet poraza i postao je treći učesnik polufinala Paulista šampionata. Pre aktuelnog vladara Južne Amerike među četiri najbolja tima ušli su Sao Paulo i Bragantino. Rutinski je pobednik jedne od četiri grupe overio prolaz u narednu fazu takmičenja, meč je bio završen i pre no što je počeo.

Skrivio je Ituano penal u prvom minutu, rukom je igrao štoper Kleberson u kaznenom prostoru, raširio je ruku i izboksovao je. Svi planovi pali su u vodu kada je Veiga hladnokrvno realizovao penal. Čekalica malenom brazilskom timu više nije radila posao, morao je da se otvori, a kontre su za Palmeiras prava poslastica, specijalitet.

Svaku dilemu oko toga ko ide dalje, ako je ona zaista kod nekoga i postojala, otklonio je Roni početkom drugog poluvremena. Izgubili su gosti loptu na sredini, razvila se polukontra... Nisu fudbaleri Ituana mogli da isprate domaćina, podvalio je Roča loptu za Ronija, a vezista osvajača dv Kopa Libertadoresa zaredom mogao je da bira gde će da puca. Golman nije bio ni blizu da mu skrati ugao, a od gol-linije bio je predaleko. Kao na treningu...

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (JEDAN MEČ)

Sreda

Sao Paulo – San Bernardo 4:1 (0:0)

/Rodrigo Nestor 65, Maja 82, Markinjos 88, Kaleri 90+2 – Davo 53/

Bragantino – Santo Andre 1:0 (1:0)

/Artur 41/

Palmeiras - Ituano 2:0 (1:0)

/Veiga 3pen, Roni 55/

23.00: Korintijans - Guarani

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilPaulistaPalmeirasJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara