Prva velika ponuda na Marakani: Betis poslao za Njegoša Petrovića 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 16:37

U igri još jedan klub sa Iberijskog poluostrva

Priča se danima o izvesnom odlasku Milana Borjana u Aziju ili Ameriku, nadaju se na Marakani da će tokom decembra i januara inkasirati novac od prodaje Ričmonda Boaćija ili Milana Pavkova, ali prva velika ponuda u Ljutice Bogdana stigla je za mladog reprezentativca Srbije Njegoša Petrovića, saznaje MOZZART Sport.

Odgovorni sa Marakane su danas, preko posrednika koji predstavlja veliko ime na Iberijskom poluostrvu, dobili predlog Betisa iz Sevilje da za 5.000.000 evra otkupi ugovor bivšeg veziste Rada.

Izabrane vesti

 Mladi reprezentativac Srbije potpisao je za Crvenu zvezdu u smiraj letnjeg prelaznog roka kao vezista velikog potencijala koji igrački i finansijski može mnogo da donese crveno-belima u bližoj budućnosti. Zvezda ga je Radu platila 400.000 evra uz 20 posto od naredne prodaje. Prema poslednjim informacijama srpski šampion bi posle samo šest meseci mogao da napravi veliki profit kada je u pitanju Njegoš Petrović.

Momak iz Krupnja iskoristio je šansu i nešto slabiju formu Kanjasa i Dušana Jovančića, pa je brzo dobio poverenje Vladana Milojevića. Stratovao je u nedavnom beogradskom meču sa Totenhemom, i samo pojačao interesovanje inostranih klubova. U direktnom dvoboju sa Dembeleom i Sisokom, Petrović nije blistao, ali je on još jedna klasična priča o tome da bogati klubovi sa zapada na ovom tržištu kao osnovni kvalitet vide mladost i potencijal koji mogu da iskoriste u bližoj budućnosti. Odgovorne sa Marakane su posle pomenutog meča samo i isključivo pitali o „zdravlju“ Njegoša Petrovića.

IMAO ZAVRŠEN BORNMUT, STANKOVIĆ GA NUDIO INTERU

Takođe, ne treba smetnuti sa uma da je pre kidanja ligamenata kolena u dresu Rada Njegoš Petrović, još kao omladinac, bio jedan od najinteresantnijih igrača iz Superlige. Imao je čak završen posao sa engleskim Bornmutom, ali se ubrzo povredio, tako da je taj transfer stopiran. Ranije se Dejan Stanković pominjao kao čovek koji je prepoznao Petrovića kao kadeta Rada i nudio ga Interu.

Petrović se oporavio, posle pomenutog kidanja ligamenata,  odigrao polusezonu za Rad i potom posle dugih pregovora na relaciji Banjica-Ljutice Bogdana potpisao za Crvenu zvezdu. Do sada je u crveno-belom dresu odigrao 13 zvaničnih utakmica,  od toga tri u Ligi šampiona koje su mu pomogle da se predstavi na velikoj sceni.

Od potencijalnog transfera Njegoša Petrovića u Betis (mada se pominje još jedan španski klub) Crvena zvezda bi zaradila oko 4.000.000 evra neto. Solidna cifra, ali trenutno raspoloženje u kancelarijama odgovornih sa Marakane je da još malo sačekaju razvoj Njegoša Petrovića. Tim pre što bi, prema nekim informacijama, snažni vezista trebalo da dobije šansu i protiv Bajerna. Dakle, imaće kolosalnu šansu da dobrom partijom podigne sebi cenu...

Njegoš Petrović ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara