Martin Edegard (©Reuters)
Martin Edegard (©Reuters)

Prva zvezda Artetinog Arsenala – Edegoru novi ugovor i status najplaćenijeg igrača

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.09.23. | 10:32

“Laka odluka“, kaže Norvežanin

Nekad se desi da i dobar igrač ne legne dobrom timu, ali u slučaju Martina Edegora i Arsenala – savršen spoj. I kao logična posledica novi, petogodišnji ugovor za norveškog fudbalera.

Prethodni bi istekao na kraju tekuće sezone i mada je očekivano bilo interesovanja za 24-godišnjeg asa, on sam nije imao dilemu. Otkako je došao iz Reala u transferu teškom 35.000.000 evra Edegor je za Tobdžije odigrao m112 utakmica, postigao 27 golova i namestio još 15.

Izabrane vesti

Bitnije od toga, postao je možda i glavni igrač u sistemu Mikela Artete i sada će za to biti i finansijski nagrađen. Edegor je do sada primao oko 120.000 funti nedeljno (negde oko 7.200.000 evra godišnje), ali će mu sada plata biti značajno viša. Toliko da bi prema navodima uglednog Atletika trebalo da postane najplaćeniji fudbaler Arsenala.

Koliki je to zapravo skok najbolje opisuje podatak da je trenutno najplaćeniji igrač Arsenala Kai Haverc sa platom od 20.000.000 evra godišnje! Otuda i ne čude reči Arsenalovog kapitena...

Laka odluka za mene. Rekao sam već mnogo puta, ovde se osećam kao kod kuće još od prvog dana. Previše sam se već selio i trebalo mi je mesto da se skrasim, da pronađem dom“.

S tim parama i dom će da bude lep.



tagovi

Martin EdegorArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara