(© Reuters)
(© Reuters)

Prve nevolje u Superligi: Siti i Čelsi se kolebaju, možda će i odustati

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 13:51

Dilema posle pritiska javnosti i nezadovoljstva navijača

Tek što je osnovana, evropska Superliga bi mogla da pretrpi posledice. U dva premijerligaška kluba pojavila se klica sumnje da li je pridruživanje Kompaniji Dži Pi Morgan, vlasniku novog takmičenja, ispravna odluka.

Ugledni Gardijan uverava da su u pitanju Mančester Siti i Čelsi, koji se pod velikim pritiskom spolja, ali i negativnim komentarima u javnosti preispitiju. Dnevnik iz Londona koristi termin „kolebaju“, jer ni sami nisu sigurni da rade pravu stvar. Čak se stidljivo provlači i ideja o odustajanju...

Izabrane vesti

Kako je primetio Gardijan, manje od trećine klubova u novoj Superligi se može smatrati fanaticima, koji će do kraja podržati ideju, bez obzira na okolnosti. Neki od preostali su se priključili zbog finansijskog benefita i navodno zagarantovane zarade od 350.000.000 evra svake sezone, dok su neki tu „samo“ da bi se takmičili sa, u ovom trenutku, najatraktivnijima. Veruje se da ovoj poslednjoj grupi pripadaju Čelsi i Mančester Siti, jer oni svakako imaju novca u izobilju, zbog ruskog oligarha Romana Abramoviča i Haldona al Mubakara, kao predstavnika kraljevske porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Oni su tu radi prestiža, da koračaku ruku pod ruku sa velikim timovima i svakako im je u interesu da igraju sa Realom, Barselonom, Juventusom, nego sa Barnlijem ili Vulvehtemptonom. Problem je u saznaju da je negativan publicitet ogroman, da navijači već dva dana protestvuju protiv Superlige, da se stvara slika u kojoj su bogati oteli fudbal siromašnima. Na kraju, tu su i pretnje UEFA i FIFA. Otud, premišljanja, vaganja da li je veća dara nego mera ući u kolo iz kog nema povratka ili ostati u sadašnjem.

Tim pre što sa Ostrva stižu informacija da su se predstavnici svih 12 klubova osnivača evropske Superlige zasad samo usmeno dogovorili o novom takmičenju, da su ga preneli na papir, ali i da to što je potpisano nije pravno obabvezujuće.


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara