Foto: Famalicao FC
Foto: Famalicao FC

Prvenac Andrije Lukovića vredan pobede: Famalikau svanulo na Azorskim ostrvima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 22:02

Sevnula levica zlatnog Orlića

Crnom nizu Famalikaa došao je kraj. Čekao je šest rundi sastav Žoaa Pedra Souze na pobedu, skliznuo je u zonu ispadanja, a čekao bi još izvesno vreme da se nije ukazao Andrija Luković na Azorskim ostrvima – 2:1

Ne može Famalikao bez Srba. Otišao je Uroš Račić u Valensiju, ali nije Famalikao ostao bez igrača sa srpskim pasošem. Andrija Luković letos je pojačao prošlogodišnje najprijatnije iznenađenje portugalske Primeire, potpisao trogodišnji ugovor i dugo čekao na prvenac u Portugalu.

Izabrane vesti

Ne prija Famalikau igranje na kontinentu, ali mu je klima na Atlantiku baš po meri. Ostavila je bodove Benfika na Azorskim ostrvima, nije se snašla u monsunskim uslovima,a više od boda ne bi poneo ni Famalikao da nije bilo Andrije Lukovića.

Zlatni Orlić traži se od dolaska u Famalikao, dobijao je minute na kašičicu do januara i verovatno se gorko kajao što se odlučio na potpis višegodišnjeg ugovora. Ipak, u novoj godini sve se preokrenulo. Dobio je Luković konačno šansu u kontinuitetu, tri puta se našao u startnoj postavi i nagrada je stigla u vidu pobedonosnog gola.


Poveo je Famalikao golom Roberta iz penala, domaćin je izjednačio rezultat preko Karvalja i sve je vodilo ka tome da će Santa Klara i Famalikao podeliti bodove. Ali, Koštinja je neoprezno startovao u opasnoj zoni. Bilo je realnije da se iz te pozicije uputi oštra lopta u srce kaznenog prostora, većina igrača bi posegnula za takvom odlukom, ali ne i Luković. Namazano je vezista Famalikaa odreagovao, primetio je da Roča ne očekuje da će šutirati i odapeo je. Iznenadio je čuvara mreže Santa Klare, zatresao mrežu, doneo pobedu Famalikao i poneo nagradu igrača utakmice.


PORTUGAL - 14. KOLO

Petak

Sporting – Rio Ave 1:1 (1:0)

/Gonkalveš 42 – Dala 61/

Porto - Benfika 1:1 (1:1)

/Taremi 25 - Grimaldo 17/

Subota

Pakoš Fereira - Braga 2:0 (0:0)

/Kosta 57, Fereira 76/

Gimaraiš - Farense odloženo zbog lošeg vremena

Tondela - Boavista 3:1 (1:0)

/Gonzalez 40, Agra 56, 85 - Mangas 59/

Nedelja

Nasional - Moreirense 0:1 (0:0)

/Vitorija 78/

Santa Klara - Famalikao 1:2 (0:0)

/Karvaljo 70 - Robert 52pen, Luković 82/

21.00: (2,30) Žil Visente (3,00) Maritimo (3,50)

Ponedeljak

21.15: (2,50) Portimonense (3,00) Belenenseš (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1FamalikaoAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara