Prvenac Dvajta Jorka, Mekartur osvojio Kup Australije

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 14:55

Prvi trofej sezone u Australiji osvojio najmlađi klub A-lige, na čijem kormilu je nekdašnji as Mančester Junajteda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Nedelju dana uoči početka A-lige, završena je borba za prvi trofej sezone u Australiji. Fudbaleri Mekartura sa jugozapadne periferije Sidneja osvojili su prvi trofej u istoriji, pošto su u finalu Kupa Australije pobedili Sidnej Junajted sa 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Autsajder je u finalu skupo prodao kožu, pošto je sve do 90. minuta imao aktivan rezultat (1:0) i pokušavao da meč uvede u produžetke, ali je u sudijskoj nadoknadi jedan neoprezan start označio kraj nadanja hiljada hrvatskih iseljenika koji su se nadali da njihovi ljubimci mogu do čuda. Ulises Davila je rutinski pogodio sa 11 metara i doneo Bikovima nedostižnih 2:0.

Mekartur je i do vođstva od 1:0 stigao sa bele tačke, kada je Hasan el Ture nadmudrio golmana Nižića, posle opravdano dosuđenog penala.

Prvi trofej u trenerskoj karijeri tako je osvojio Dvajt Jork, šef stručnog štaba Mekarura, kojem je samo pet zvaničnih mečeva trebalo da dođe do prvog pehara. Nekadašnji golgeter Mančester Junajteda i Aston Vile je pre manje od dva meseca preuzeo ekipu Mekartura, s kojom će u nastupajućoj sezoni A-lige pokušati da se umeša u šampionsku trku.

S druge strane, za hrvatsku zajednicu Australije ovo je bio jedan od najvećih sportskih uspeha. Nekoliko hiljada Hrvata okupilo se na tribinama stadiona u Paramati kako bi podržali svoj najuspešniji klub na Petom kontinentu u najvećem uspehu u dosadašnjoj istoriji, dugoj više od šest decenija.

Sidnej Junajted je redovni član NPL1 Novog Južnog Velsa, poluprofesionalna ekipa koja ističe najozbiljniju kandidaturu za nacionalnu Drugu diviziju Australije, koja bi trebalo da bude formirana u 2023. godini.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

MekarturDvajt Jork

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara