Navijači Legije (©Reuters)
Navijači Legije (©Reuters)

Prvenstvo Poljske u drugom planu, Legija čuva prvotimce za Dinamo i sprema transfer Lajtnera

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 13:38

Trofejni klub iz Varšave odigraće u subotu od 20.00 časova protiv Radomijaka u Radomu meč 2. kola, ali u mislima mu je okršaj sa zagrepčanima u kvalifikacijama za Ligu šampionata

Praznik fudbala u Radomu. Posle 36 godina u grad iz Mazovskog vojvodstva na megdan Radomijaku dolazi 15-struki prvak Poljske, Legija. Šteta je samo što meč 2. prvenstvenog kola nije preterano značajan za goste iz Varšave, koji će na teren da izvedu kombinovan tim.

Zbog toga, oprezno sa ovim parom, ako želite da ga stavljate na tiket. Legija jeste svakako favorit protiv novog prvoligaša, ali njenim igračima je u glavama prvenstveno meč u Zagrebu, koji ih očekuje protiv Dinama u sredu, u sklopu 3. kola kvalifikacija za Lige šampiona.

Izabrane vesti

Legija je i na premijeri protiv Visle iz Ploka igrala u kombinovanom sastavu. Ipak, i to joj je bilo dovoljno da trijumfuje sa 1:0. Belo-crni su nesporno najkvalitetniji tim u Poljskoj, ali u ovoj fazi sezone fokus je na Evropi, što za sada daje rezultate.

20.00: (3,50) Radomijak (3,30) Legija (2,15)

U kvalifikacijama je prvo eliminisan norveški Bode/Glimt, duplom pobedom ukupnim rezultatom 5:2. Zatim ih je u drugom kolu dočekao nešto lakši rival Flora iz Estonije, pa je usledio novi dupli trijumf, sa zbirnih 3:1. Jedini neuspeh od početka sezone Legija je pretrpela u Superkupu Poljske, koji je izgubila od Rakova posle penala.

Radomijak je novi prvoligaš, pa su mu ambicije u skladu sa tim borba za opstanak. Dobro je počeo sezonu, remijem sa Lehom u Poznanju (0:0). Sada je ekstremno motivisan da u prvom meču pred svojom publikom priredi još jedno iznenađenje.

Za Radomijak igra nekoliko bivših igrača Legije, a među njima je verovatno najmotivisaniji Miloš Kozak. On je prošao školu varšavskog tima, ali nikada nije dobio priliku u prvom timu. Umesto toga ga je Legija slala po pozajmicama, sve dok mu prošlog leta nije konačno istekao ugovor, pa je on bez obeštećenja prešao u Radomijak. Za njega je 24-godišnji krilni fudbaler na 37 mečeva postigao dva gola i zabeležio čak osam asistencija.

Ovaj susret je važan događaj za Radom. Poslednji put je Radomijak igrao u ovoj ligi kod kuće pre 36 godina. Mislim da ćemo zbog toga da budemo još više motivisani. Dolazi nam u goste šampion Poljske, svi želimo da ga iznenadimo. Analizirali smo Legijine utakmice, imamo spreman plan. Mislim da će da bude otvoren meč“, kazao je Kozak.

Moric Lajtner (©Reuters)Moric Lajtner (©Reuters)

Legija se pored takmičarskog dela u međuvremenu bavi i transferima. Najnovije vesti iz Poljske glase da bi mogao da ih pojača nemački vezista iz Noriča, Moric Lajtner. Bivši vezista Borusije Dortmund i Lacija. Njemu je istekao ugovor sa Premijerligašem, tako da je slobodan u izboru sredine.

U Legiji žele da angažuju zamenu za Bartoša Kapustku, koji je protiv Flore doživeo tešku povredu i predstoji mu dugo bolovanje. Lajtner je primamljiva opcija, iskusan je 28-godišnji vezista, ali je problem što je on prošle godine odigrao ukupno samo 45 minuta, i to za rezervni tim Kanarinaca.

Trebaće mu vremena da podigne formu na željeni nivo, a kvalifikacije su uveliko u toku i Legiji treba odmah. Zato je Nemac doputovao u Varšavu, gde će pre sklapanja konačnog dogovora da bude povrgnut medicinskim i fizičkim testiranjima, kako bi videli koliko je zaista spreman.

POLJSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Gornik – Leh 1:3 (1:1)

Zaglebje – Lečna 3:1 (1:1)

Subota

15.00: (3,20) Stal (3,10) Pjast (2,40)

17.30: (2,75) Termalika (3,10) Visla (2,70)

20.00: (3,50) Radomijak (3,30) Legija (2,15)

Nedelja

15.00: (3,45) Varta (3,25) Pogon (2,20)

17.30: (2,55) Krakovija (3,15) Šljonsk (2,85)

20.00: (2,95) Jagelonija (3,30) Rakov (2,45)

Ponedeljak

18.00: (2,25) Lehija (3,30) Visla Plok (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LegijaPoljska 1Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara