Sergej Milinković Savić (AFP)
Sergej Milinković Savić (AFP)

Prvi het-trik u karijeri Sergeja Milinković Savića! Mitrović stigao Ronalda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 21:32

Srpski napadač stigao Ronalda

Gazi srpski Al Hilal sve pred sobom!

Najveći saudijski klub je letos doveo Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića kao kapitalna pojačanja uz Nejmara, Malkoma, Neveša, Bona, Kulibalija... I do sada je najviše dobio na terenu baš od srpskog tandema.

Izabrane vesti

Do 19. uzastopne pobede u svim takmičenjima, Al Hilal je došao na krilima srpskih asova. Večeras je ulogu egzekutora od Mitrovića preuzeo Milinković Savić i u ubedljivoj prvenstvenoj pobedi nad Al Abhom (7:0) postigao prvi het-trik u karijeri! Sedam puta u karijeri je postizao po dva gola na meču, a večeras prvi put - tri.

Otkako se Nejmar povredio, Al Hilal je eksplodriao a Srbi u potpunosti preuzeli lidersku palicu. Novom pobedom je Al Hilal povećao lidersku prednost u saudijskom šampionatu na velikih 13 bodova prednosti u odnosu na Ronaldov Al Nasr. Doduše. Al Nasr ima i dva meča manje. Ali bez obzira na to, deluje da niko neće stati na put Al Hilalovom maršu ka tituli.

Milinković Savić je u 18. minutu otvorio seriju kada se lepo snašao na petercu. Potom je Mitrović iz penala stigao do čak 34. gola ove godine računajući učinak u klubu i reprezentaciji. Ali je i stigao Kristijana Ronalda na prvom mestu liste strelaca saudijskog šampionata. Obojica imaju po 18 golova.

Još ubedljiviji je Al Hilal bio u drugom poluvremenu. Najbolji saudijski igrač Al Davsari je pogodio za 3:0, potom je Mitrović asistirao Milinković Saviću za 4:0, usledili su golovi Kana i Neveša, da bi tačku stavio Sergej lepim golom glavom. I prvim het-trikom u karijeri.


SMS je najefikasniji vezista saudijskog šampionata sa osam golova. Do kraja godine Al Hilal ima još meč sa Al Feihom koju trenira Vuk Rašović, a onda sledi pauza tokom koje će odigrati prijateljski meč protiv Mesijevog Inter Majamija krajem januara. Sezona se nastavlja tek 15. februara...



tagovi

Sergej Milinković SavićAl HilalAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara